StoryEditorOCM
Nogomethrvatski kup

Šibenik gostuje u Poreču, momčad ‘napala‘ viroza: ‘Favoriti smo, ali ne znam na koje igrače ću moći računati‘

Piše Krešimir Gulin
17. listopada 2022. - 14:18

Poslije neugodnog poraza (0:2) protiv Slaven Belupa u petak na Šubićevcu, nogometaši Šibenika na travnjak će već u utorak. Ovaj put u Kupu Hrvatske, gdje im je u šesnaestini finala protivnik Jadran iz Poreča, momčad iz trećeg razreda hrvatskog nogometa. Sama činjenica da se sastaju prvoligaš i trećeligaš otkriva tko nosi uteg favorita:

- Jasno da je Šibenik favorit, ali Kup je uvijek specifično natjecanje u kojem su moguća iznenađenja. Međutim, mi ćemo se u Poreču postaviti kao ekipa koja dominira i koja želi prolaz u daljnju fazu natjecanja - jasan je Mario Cvitanović, trener Šibenika.

On tvrdi kako je čak dobro što nova službena utakmica dolazi brzo nakon ‘rana‘ koje su još otvorene od bolnog poraza s Koprivničanima:

- Napravili smo dobru analizu te utakmice. Svjesni smo da moramo bolje. Imali smo posjed lopte gotovo 65 posto, ali nismo bili konkretni. Sve prigode smo stvorili iz prekida. Moramo biti maksimalni kao ekipa svih 90 minuta, što se tiče voljnog momenta, ali i tehničko- taktički. Trebamo biti odlučniji, drskiji i željniji golova. Vjerujem da će se naši igrači pokazati u boljem svjetlu već u Poreču- istaknuo je Cvitanović, koji je priznao da njegova momčad nakon svakog treninga vježba izvođenje jedanaesteraca:

- Iskreno se nadam da će dvoboj s Jadranom biti odlučen prije ‘ruleta‘ s bjele točke - iskren je trener Šibenika.

Osim poraza, utakmica s Belupom donijela je Šibeniku i dosta zdravstvenih problema. Tako je Cvitanović ostao bez oba lijeva beka. Kvesić ima rupturu mišića te ga čeka mirovanje od barem 2-3 tjedna. Nešto bolja situacija je s Kolumbijcem Minom, no ni on neće na put u Poreč. U Šibeniku ostaje i prvi vratar Rogić, koji ima lakšu ozljedu, pa Cvitanović neće s njim riskirati:

- Držim da je utakmica u Poreču idealna prilika za nadarenog Đakovića koji će zamijeniti Rogića - rekao je trener Narančastih.

Cvitanović je otkrio kako se na Šubićevac uvukla i neka viroza:

- Ne znam kakva je situacija u gradu, ali kod nas u klubu je zavladala viroza. Imamo i igrača i članova stručnog stožera koji imaju povišenu temperaturu ili grlobolju, tako da još nisam siguran na koga ću moći računati u Poreču - zaključio je šef stručnog stožera Šibenika.

Utakmica Jadran Poreč- Šibenik igra se u utorak u 15 sati na SCR Veli Jože u Poreču.

25. travanj 2024 15:03