StoryEditorOCM
Nogomettežak poraz

Katastrofa na Šubićevcu: oluja, nestanak struje i poker golova u mreži Šibenika! Ovo je već šesta utakmica u nizu bez slavlja...

Piše Krešimir Gulin
14. ožujka 2021. - 19:52

Punih 10 godina Šibenčani čekaju na pobjedu nad Osijekom na Šubićevcu. I čekat će je još, isto kao i na prvi bod protiv Slavonaca u tekućoj sezoni u kojoj su Osječani i treći put odnijeli puni plijen u dvobojima s Narančastima, na čija vrata je zakucala ozbiljna kriza jer im je ovo šesta utakmica u nizu bez slavlja..

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić imao je velikih problema s izostancima, posebice u navali gdje nije mogao računati na prvog strijelca Jurića, a ni njegovu alternaciju Bailonea. Stoga je na krilima zaigrao s braćom Sahiti, a u vrhu napada s brzonogim Princeom. Izgledalo je to kao da lakom konjicom napadate teške oklopnjake. S druge strane, Rendulićev kolega Nenad Bjelica imao je slatke brige kako ukomponirati dva snažna napadača Miereza i Sanitnija. Stoga je posegnuo za formacijom (3-5-2).

Živo je Šibenik ušao u utakmicu. U 2. minuti osječki braniči su izblokirali udarce Kvesića i Jurića. Pet minuta kasnije najbolja prigoda za domaćine u prvom poluvremenu. Poslije kornera Bulata, Schildenfeld glavom puca pored gola. Vjerojatno nitko nije mogao vjerovati da je to bilo sve od Šibenika.

Premda Bjelica ne voli kada se kaže da Osijek igra pragmatično, pokazala je njegova momčad tu odliku i na Šubićevcu. Ili, iz prvog ozbiljnijeg dolaska pred vrata Šibenika postigli su gol. Bilo je to u 13. minuti, kada je loše reagirao kolumbijski stoper Mesa, a sjajno mađarski veznjak Kleinheisler koji je s 10-ak metara iskosa pogodio suprotni donji kut Labrovićeva gola.

Poslije vodstva Osječani su s lakoćom kontrolirali stvari na travnjaku. Dominirali su na sredini terena, gdje je jedinog konkretnog igrača Šibenik imao u Bulatu.

Gosti su igru bazirali na puno centaršuteva preko Bočkaja, a s te iste lijeve strane nered je Šibenčanima radio raspoloženi Kleinhesler. Mađar je u 40. minuti ispremiješao šibensku obranu, dao povratnu loptu za Jugovića, no njegov šut Labrović je iščupao ispod grede.

Po tko zna koji put ove sezone na Šubićevcu se igralo po pasjem vremenu. Nakon pola sata igre počeo je pljusak, zapuhala je bura, a nekoliko puta je i opasno zagrmjelo. I baš zbog grmljavine je Šubićevac ostao u mraku taman kada je trebalo započeti drugo poluvrijeme. Pao je napon, ugasila su se svjetla na reflektorima, pa je nastavak utakmice kasnio 45 minuta.

Iz mraka je svjetlo ugledao Osijek. Već u 47. minuti gosti su podebljali vodstvo. Opet je prekid bio koban za Šibenčane. Iz kornera je na prvu stativu zavrnuo Bočkaj, loše je reagirala domaća na čelu s vratarem Labrovićem, a ukrajinski stoper Čeberko uputio loptu prema nebranjenoj mreži. Njegov udarac je na putu do gola pogodio u leđa Miereza koji je samo ležao na podu, pa smo dojma da je Ukrajinac zaslužniji za pogodak od Argentinca. Samo 120 sekundi kasnije Osijek je nokautirao Narančaste. Bila je to 'copy-paste' akcija, kao kod drugog gola. Bočkaj iz kuta na prvu vratnicu, samo je ovaj put Santini prenio loptu u mrežu.

Najteži poraz Šibenika u sezoni potpisao je Ante Erceg, koji je u 85. minuti lagano zaključio klasičnu kontru koju su Osječani izveli u tri poteza.

Koliko je Šibenik bio nemoćan u ovoj utakmici, najbolje govori podatak da je vratar Osijeka ostao bez ijedne intervencije

Šibenik- Osijek 0:4 (0:1)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Bez gledatelja. Sudac: Mario Zebec (Varaždin) - 6,5. Strijelci: 0:1 Kleinheisler (13.), 0:2 Čeberko (47.), 0:3 Santini (49.), 0:4 Erceg (85.). Najbolji igrač: Laszlo Kleinheisler (Osijek).

Žuti kartoni: Juan Mesa (Šibenik); Ivan Santini, Danijel Lončar (Osijek).

Šibenik (3-4-3): Labrović (5)- Mesa (5) (od 46. Batarelo 5), Schildenfeld (5), Bilić (5)- Pajić (5), Ćurić (5,5), Bulat (5,5) (od 80. Niko Rak -), Kvesić (5)- S. Sahiti (5) (od 46. Alimi 5,5), Prince (5) (od 70. Martin -), E. Sahiti (5,5) (od 90. Nikola Rak -).

Osijek (3-5-2): Ivušić (-)- Lončar (6,5) (od 86. Tomelin -), Škorić (7), Cheberko (7,5)- Igor Silva (6,5), Jugović (6,5) (od 70. Vuković -), Žaper (7), Kleinheisler (8) (od 82. Pilj -), Bočkaj (8)- Santini (7) (od 70. Erceg 7), Mierez (7) (od 82. Bohar 6,5).

Tesktualni prijenos:

Kraj utakmice - Zaslužena pobjeda Osijeka koji sad ima 55 bodova i nastavlja lov za Dinamom.

85' - Gooool! I kad se činilo da će domaća momčad zaprijetiti iz prekida, uslijedila je brza kontra i gol Ercega koji nije mogao promašiti zicer s nekih sedam metara od Labrovića...

77' - Mierez pokušava s 20-ak metara, ali Labrović je ovoga puta siguran.

72' - Kod Šibenčana iz igre izlazi Ampem, a u igru ulazi Martin. U redovima Osijeka izlaze Santini i Jugović, a u igru ulaze Erceg i Vuković.

57' - Šibenčani su evidentno šokirani s dva primljena gola u tako kratkom vremenu i djeluju izgubljeno, bez konkretnih prijetnji prema vratima Osijeka...

49' - Goooool! Santini! Sjajno je Bočkaj izveo korner i naciljao glavu Santinija koji je nepogrešiv, sjajno je matirao vratara Labrovića

47' - Gooool! Mierez! Bočkaj izvodi korner, Labrović boksa do peterca, a tu je Mierez koji je sjajno reagirao.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Nakon pola sata čekanja - vratila se struja!

Odgođen nastavak - Zbog tehničkih poteškoća s rasvjetom na kišnom i olujom pogođenom Šubićevcu odgođen je početak drugog poluvremena...

Kraj 1. poluvremena - Osijek zasluženo vodi na Šubićevcu sjajnim golom ponajboljeg aktera prvog poluvremena (Kleinheisler). Šibenik će morati dodati gas na kišom natopljenom travnjaku...

43' - Sahiti opasno prijeti! Odlična akcija u šesnaestercu Osijeka, gađa donji lijevi kut i za malo je bio neprecizan. Dobar pokušaj, možda i najozbiljniji iz redova domaće momčadi u prvom poluvremenu.

38' - Jugović tjera Labrovića na jako dobru obranu, žestoko je pucao s nekih 10 metara, a vratar Šibenika "boksa" loptu u korner. Opet je Kleinheisler imao "prste" u ovoj akciji po slijevoj strani.

29' - Sada malo zatišje u prilikama, kako pojačava vjetar na Šubićevcu. Na trenutak je zaiskrilo na relaciji Zebec - Bjelica, a na kraju se sve smirilo, glavni sudac upozorio je trenera Osijeka da neće trpjeti "komentiranje"...

19' - Jugović je pokušao iznenaditi Labrovića jednom nezgodnom, visokom loptom, ali bilo je to ipak previsoko za promjenu rezultata u Šibeniku.

13' - Goooool! Solo akcija Kleinheistera. Uzeo je loptu i sjurio se po lijevoj strani, uletio u šesnaesterac odakle je, malo iskosa, topovski pucao za 0:1 na Šubićevcu!

9' - Bulat pokušava s nekih 30 metara ugroziti Ivušića, ali nije to bio uopće opasno za vrata Bijelo-plavih.

7' - Schildenfeld je bio u skoku i opasno zaprijetio Osijeku, ali njegov pokušaj glavom odlazi izvan okvira vratiju.

4' - Santini je već požutio! Lakat u glavu u protivničkom šesnaestercu, nije to promaknulo glavnom sucu...

2' - Domaća momčad mogla je već povesti! Ampem se sjurio u šesnaesterac, a tamo je sjajno poslužio usamljenog Kvesića koji topovski puca prizemno, ali njegov pokušaj je blokiran.

1' - Počela je utakmica.

-----------------------------------------

Na Šubićevcu od 17:05 sati počinje posljednji susret 25. kola HT Prve lige. Šibenik dočekuje Osijek, a trener Krunoslav Rendulić u današnjoj utakmici ne može računati na  kartoniranog Todorskog i ozlijeđene Pandžu i Minu.

Momčad Šibenika istrčat će u ovom sastavu:

Labrović-Mesa-Schindefeld-Bilić-Kvesić-Ćurić-Bulat-Pajić-Emir Sahiti-Prince-Suad Sahiti

Podsjetimo, sudac je Mario Zebec iz Cestice kraj Varaždina, a tekstualni prijenos susreta možete pratiti na našem portalu.

20. travanj 2024 12:54