StoryEditorOCM
Nogometzadnja utakmica polusezone

Šibenik dočekuje jednog od najneugodnijih protivnika u HNL-u; Cvitanović ima i neke slatke brige

Piše Krešimir Gulin
12. studenog 2022. - 11:25

Iz perspektive nogometaša Šibenika sjajno bi bilo s još kojim bodom u takujinu završiti polusezonu i kudikamo mirnije otići na zimsku stanku. Međutim, pred Narančastima je težak zadatak- u nedjelju im na Šubićevac stiže Osijek, jedan od najneugodnijih protivnika u zadnje vrijeme. Statistika kaže da su Šibenčani u zadnjih devet susreta s ‘Bijelo- plavima‘ osvojili samo jedan bod i to ove sezone pod vodstvom bivšeg trenera Čanadija zahvaljujući golu Španjolca Burguija.

No, momčad trenera Marija Cvitanovića na pozitivnom je valu ulaska u četvrtfinale Kupa, pa čak i nelošim igrama kontra Varaždina i Dinama koje u konačnici nisu donijele bodove:

- Bilo bi super dati završni pečat polusezoni pozitivnim rezultatom. Ali, pred nama je težak protivnik, koji je u borbi za vrh tablice. Osijek ima niz vrhunskih pojedinaca poput Belje, Miereza, Kleinheislera, Caktaša,... Najavljuju da dolaze pobijediti na Šubićevac, ali vidjet ćemo- nešto će se i nas pitati. Zadnje prezentacije daju nam dobar stimulans za naprijed. Međutim, ostajemo čvrsto na zemlji. Dobro znamo što nam treba da bismo bili tamo gdje želimo. No, veseli me što vidim zadovoljne i nasmiješene moje igrače. Silno vjerujem u svoju ekipu i ono što radimo. Očekujem motiviran, zreo i koncentriran Šibenik protiv Osijeka, pa ćemo vidjeti gdje će nas to u konačnici odvesti- kazao je trener Šibenika.

image

 Mario Cvitanović, trener Šibenika

Nikša Stipaničev/Cropix

I u nedjeljnoj utakmici on će biti lišen usluga duže vrijeme ozlijeđenih Salomona i Kvesića:

- Oni treniraju s ekipom, ali radi se o delikatnim ozljedama pa ne želimo ništa riskirati- referirao je Cvitanović.

Zato su svi ostali igrači na raspolaganju. Stoga, Cvitanović mora donijeti neke ne baš lake odluke, naročito u vrhu napada, gdje su protiv Gorice Dolček i Čop pokazali dobru formu:

- Ma, svi su bili dobri protiv Gorice. Uvijek ekipa izbacuje pojedince. Nekad je to Špeljak, nekad Kreković, nekad Delić- ovaj put su to bili Dolček i Čop. Meni imena nisu bitna, jedino je važna ekipa. Kod mene predisponiranih. Trenutačno vidim samo pozitivu i zdravu konkurenciju na više pozicija. Konkretno, što se Čopa tičeon je pokazao da se puno bolje snalazi na mjestu centralne špice nego na krilu. Tu imamo i Delića i neka guraju jedan drugoga. Znam da treneri ponekad moraju donositi teške odluke, ali bolje je imati više kvalitete- zaključio je Cvitanović.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-3-3): Rogić- Mesa, Perić, M. Matić, Mina- Skorup, B. Matić, Rak- Dolček, Delić, Arai.

Utakmica Šibenik- Osijek igra se u nedjelju u 15 sati, uz izravan prijenos na HTV-u 2. Sudac je Goran Pečarić iz Zagreba.

20. travanj 2024 03:03