StoryEditorOCM
Nogometvelika utakmica

Šibenik dočekuje Dinamo: Marcel Čanadi doživio lakšu prometnu nesreću, ali će biti u kadru. Van stroja su Čop i Dolček

Piše Krešimir Gulin
27. kolovoza 2022. - 13:07

U svibnju ove godine Dinamo je na Šubićevcu potvrdio svoju novu titulu. Osjećali su se Zagrepčani tada u Šibeniku bolje nego na svom Maksimiru jer je stadion bio obojen u plavo, a podrška navijača bila golema. Narančasti su prije nešto više od tri mjeseca bez jačeg otpora čestitali Dinamu naslov prvaka. I sada će im prije utakmice zasigurno pružiti ruku zabog ulaska u Ligu prvaka, ali će jamačno napraviti sve da se slavlje Modrih ne produži i nakon 90 minuta.

No, želje su jedno a mogućnosti nešto drugo. Jer, treba biti iskren i kazati kako je Dinamo i dalje neki drugi svijet za veći dio naše lige. Međutim, ovosezonski Šibenik pod vodstvom Damira Čanadija kudikamo je čvršći od onog proljetnog kada je kormilo držao Dean Računica. Na Šubićevcu se nadaju kako je slavlje na Maksimiru potrajalo i kako mogu otkinuti bod(ove) izrazitom favoritu:

- To je velika utakmica za sve nas u klubu, ali i naše navijače. Dinamo je ušao u Ligu prvaka i to je jako dobro za hrvatski nogomet. Na tome im čestitamo, ali napravit ćemo sve da na Šubićevcu bude teška utakmica, kako za nas, tako i za njih. Vjerujem da Dinamo zna kako ove sezone nije lako igrati protiv Šibenika, da smo čvrsti i organizirani. Imamo respekt prema svakom suparniku, ali nikoga se ne bojimo. Da se ne lažemo, za pozitivan rezultat protiv Dinama treba nam se poklopiti dosta stvari, pa čak nam treba i malo sreće. U krajnjoj liniji pokušat ćemo nešto i taktički izmisliti. Dinamo je snažan, ali ima i nekih slabijih točaka na koje ćemo udariti- kazao je Damir Čanadi, trener Šibenika.

Istaknuo je kako se pretjerano ne bavi time koji će sastav Ante Čačić izvesti na Šubićevcu:

- Dinamo ima širok i kvalitetan kadar, mala je razlika hoće li igrati Drmić ili Petković. Mi hoćemoprovesti svoju ideju igru, nije fokus samo na Dinamu. Nadam se da ćemo tijekom utakmice stvoriti neke šanse koje nam mogu donijeti pozitivan rezultat- veli Čanadi.

Trener Šibenika neće moći računati na pouzadnog libera Mislava Matića, koji je suspendiran zbog tri žuta kartona:

- Na toj poziciji imamo kvalitetnih solucija. Libera može zaigrati i Mislavov brat Bernardo ili Kolumbijac Mesa. Možemo vratiti i Minu na stopera, pa staviti Kvesića na lijevi bok- otkriva neke svoje zamisli Čanadi.

Puno više glavobolje zadaje mu ozljeda Duje Čopa, koji neće biti spreman za Dinamo. Stoga će se u napadu puno očekivati od Delića. Čopovo mjesto mogao bi zauzeti Čanadi mlađi, iako je u petak pretrpio lakšu prometnu nezgodu:

- Da, Marcela je na bibicklu udario automobil i pobjegao. Srećom, sin mi se samo ogrebao na betonu. Jasno, pretrpio je šok, ali je trenirao u petak i subotu, tako da će biti u kadru- pojasnio je Čanadi seniror.

I dalje je na ‘hlađenju‘ Ivan Dolček, koji se još nije do kraja uklopio u sustav na Šubićevcu. Zato je u Čanadijevoj momčadi neizostavan iskusni 34- godišnji austrijski veznjak Patrick Salomon:

- Osobno, veliki mi je gušt što ću sudjelovati u jednoj tako velikoj utakmici i igrati protiv sudionika grupne faze Lige prvaka. U Austriji imam dosta prijatelja iz Hrvatske. Gledali smo puno utakmica hrvatskih klubova i znam što znače Dinamo, Hajduk, Rijeka... Moj cilj je pobijediti u svakoj utakmici, vjerujem da tako razmišljaju i moji suigrači. S trenerom Čanadijem u Austriji smo pobjeđivali najveće tamošnje klubova poput Rapida ili Salzburga. Slično je bilo i u Grčkoj. Nadam se da istu stvar možemo ponoviti i protiv Dinama. Želimo pun stadion koji će biti na našoj strani. Vidio sam kod svojih suigrača velike plikove ulaznica koje dijele svojim prijateljima, pa očekujem dobru podršku- zaključio je Salomon.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-2-1): Rogić- Perić, Mesa, Mina- Arai, Salomon, B. Matić, Kvesić- Ćurić, Čanadi- Delić.

Utakmica Šibenik- Dinamo igra se u nedjelju u 18,30 sati. Sudac je Dario Bel iz Osijeka.

25. travanj 2024 14:07