StoryEditorOCM
Nogometinvazija na osijek

Šibenik će u Gradskom vrtu imati više navijača nego na finalu Kupa s Hajdukom na Rujevici

Piše Davor Trutin/SN
31. svibnja 2024. - 14:21

U velikom tjednu za šibenski nogomet traju opsežne pripreme na svim razinama. Mobilizacija je maksimalna, u upravi kluba, struci i među igračima ali posebno i među navijačima.

Najvažniji su nogometaši, kojima je nasušno potreban maksimalan mir. Doduše, u krucijalnom tjednu na njegovom početku u klubu se dogodila za budućnost velika stvar, predstavljanje idejnog projekta izgradnje novog stadiona, koji je svjetla medijskih reflektora sručio na Šubićevac. Igrači su doduše bili izuzeti od medijske buke, ali sigurno da prate sve što se zbiva oko njih.

- Ovaj projekt stadiona je od krucijalnog značaja za klub, ali i u širem kontekstu za grad. Ali, naravno da time ne želimo skrenuti fokus s one glavne stvari za nas u ovom trenutku – a to je dakako nedjelja i utakmica u Osijeku. Klub ide naprijed na svim poljima, još da igrači naprave tu ‘malu‘ stvar na terenu i biti će ovo veliki tjedan za HNK Šibenik – kazao je na nedavnom predstavljanju mega projekta Željko Karajica, vlasnik i predsjednik kluba sa Šubićevca.

Time je želio pokazati da maksimalno vjeruje treneru Careviću i igračima, kvaliteti momčadi, a onaj pridjev ‘malu stvar‘, što je u prijevodu pobjeda u Gradskom vrtu može se tumačiti na više načina.

Ali, da će Narančastima u Gradskom vrtu biti sve samo ne lako, toga su svjesni svi u klubu.

-Šibeniku bi puno lakše bilo da mu u zadnjem kolu treba bod. Ovako, kada treba igrati na pobjedu, na rezultat će to biti puno teže ostvariti. Zrinski je čvrsta momčad, zna čuvati rezultat, i biti će vrlo neizvjesno – kazao nam je prije majstorice u gradu na Dravi Branko Karačić, iskusni trener koji će iduće sezone sjediti na klupi Vukovara 1991.

Za polučiti potreban rezultat Šibenčanima će trebati 11 ratnika kako se slikovito izrazio trener Carević nakon susreta s Dubravom TK. Uoči ključne utakmice zdravstveni bilten nije baš najbolji, važan trojac Torres-Božić-Cvijanović i dalje je upitan za posljednjih 90 minuta.

-Radimo sve kako bi ih osposobili za nedjelju. Nisam baš optimist, ali bez obzira na sve tko god bude istrčao morat će i siguran sam da će dati svoj maksimum – kazao nam je pak sportski direktor HNK Šibenika Hrvoje Kulušić.

S olakšanjem je dočekana i konačna odluka Žalbenog tijela oko licence, u koju u klubu nitko nije ni sumnjao da će biti drugačijeg ishoda.

-Sve teče po planu. Momčad je maksimalno skoncentrirana na teren – potvrdio nam je još jednom Kulušić.

Kažimo kako će momčad na put krenuti u petak, noćit će se u Zagrebu gdje će se odraditi i trening, sve kako bi igrači u Osijek stigli sasvim odmorni i fokusirani.

Na kraju kažimo kako se za nedjelju sprema i veliki pohod šibenskih navijača. Odmah nakon pobjede protiv Dubrave krenule su završne pripreme za Osijek. Po posljednjim informacijama organizirano će put grada na Dravi krenuti 8 autobusa, nekoliko kombija i automobila.

Ovome treba dodati i značajan broj Šibenèana koji će u vlastitom aranžmanu krenuti put Osijeka, pojačani studentima iz Zagreba.

O svemu se oglasila i navijačka udruga Šibenski funcuti, koja sve svoje članove ali i sve koji žele ići na utakmicu izvještava o svim potrebnim detaljima. Sve u svemu procjenjuje se da će u susretu protiv Zrinskog vrijednog Supersport HNL-a Narančaste bodriti oko 1000 navijača!

Možda čak i više nego na finalu Kupa prošle godine na Rujevici kada je Narančaste u borbi za Rabuzina bodrilo oko 800 navijača.

 

24. lipanj 2024 11:15