StoryEditorOCM
NogometNarančasti na Rujevici

Šibenik će i u Rijeci imati jake adute na klupi; Trener Čanadi otkrio planove za drugi krug prvenstva

Piše Krešimir Gulin
17. rujna 2022. - 12:01

Na Šubićevcu se nadaju kako su se s dva ‘slatka‘ remija kontra Osijeka i Hajduka napunili samopouzdanjem uoči nedjeljnog gostovanja u Rijeci. Susretom na Rujevici Narančasti završavaju niz dvoboja s hrvatskom ‘velikom četvorkom‘.

Doduše, Rijeka trenutačnom pozicijom na tablici, a niti formom, ne opravdava epitet ‘top 4‘ hrvatske momčadi. No, ni Šibenik nije u bajnoj situaciji, budući da momčad Damira Čanadija ne zna za pobjedu već šest kola. A ove sezone je HNL toliko izjednačen da vas jedan ili dva poraza mogu zakucati na dno ljestvice:

- Vjerujem da nam je emotivna utakmica protiv Hajduka u kojoj smo izvukli remi golom u 97. minuti dala vjeru našu vrijednost pred dvoboj na Rujevici. Rijeku sam išao uživo gledati na Poljud. Ali, mi smo više fokusirani na sebe nego na protivnika. Iskreno, moj osobni cilj bio je 10 bodova nakon prve četvrtine prvenstva, a mi smo uzeli bod manje. Sve u svemu, nije to tako loše. U drugom krugu ambicije nam rastu. Želimo se dodatno razviti, napraviti još koji korak naprijed. U sljedećih devet kola namjera je osvojiti između 10 i 12 bodova, nije važno protiv koga- otvorio se trener Šibenika.

Rijeka je svoju jedinu pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone izvojevala baš protiv Šibenika u prvom kolu na Šubićevcu. Bilo je tada (1:0) za Riječane u utakmici u kojoj su ih Narančasti previše respektirali:

- Sada je situacija sasvim drugačija nego u tom prvom kolu. Ovaj put se imamo pravo kudikamo više nadati pozitivnom rezultatu. Šibenik je napredovao u odnosu na tu utakmicu. Međutim, moramo biti svjesni da je pred nama još dosta rada i da još uvijek nismo tamo gdje bismo htjeli biti. To se naročito odnosi na igru prema naprijed gdje moramo biti hrabriji s loptom u nogama. Znam da bi bilo lijepo napasti Rijeku na Rujevici. No, nije to baš lako, što ne znači da nemamo svoj plan igre koji želimo sprovesti u djelo- ponovno je iskren Čanadi.

image

 Damir Čanadi

Nikša Stipaničev/Cropix

Do boda u utakmicama s Osijekom i Hajdukom Šibenik je došao golovima džokera s klupe Burguija i Dolčeka. Čini se kako će Narančasti i u Rijeci imati snažne adute na klupi za pričuvne igrače. Poslije ozljede i bolesti na put u Rijeku je krenuo i Duje Čop:

- Duje je počeo trenirati s nama od utorka i nadam se kako će biti spreman za 20-ak minuta. Čop kada dođe u punu formu bit će neupitno u prvih 11. Što se Burguija tiče njemu treba još vremena za puni oporavak na duge ozljede. Međutim, on je naš top džoker s klupe. Dolček je sjajno reagirao protiv Hajduka i zabio odličan gol. On je silno talentiran, ali treba gledati cijeli ‘paket‘. I njega moramo uvoditi korak po korak u pravi ritam- pojasnio je Čanadi.

Pod posebnim povećalom je i mladi reprezentativac Niko Rak, koji nikako da uhvati pravu formu:

- On je mlad, iznimno talentiran nogometaš i treba mu dati vremena. S njim moramo biti strpljivi. Dajemo mu podstrek, čak i s kapetanskom trakom. Možda ontrpi i određeni pritisak, ali vjerujem da će biti sve stabilniji- optmist je trener Šibenika, koji će u Rijeci imati na raspolaganju sve igrače osim ozlijeđenog Vidovića.

Stoga je za očekivati kako Čanadi neće odustati od svog ustaljenog sistema igre. Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-2-1): Rogić- Perić, M. Matić, Mesa- Salomon, Rak, B. Matić, Kvesić- Arai, Čanadi- Delić.

Utakmica Rijeka- Šibenik igra se u nedjelju u 15 sati uz izravan TV prijenos na HTV-u. Naime, hrvatski nogomet se na javnu televiziju vraća poslije 11 godina i čast da igraju prvu utakmicu koju će prenositi HTV imaju baš Rijeka i Šibenik. Sudac je Fran Jović iz Zagreba.

23. travanj 2024 20:21