StoryEditorOCM
NogometTužan povratak u 1.HNL

Šibenik bio na rubu senzacije u Rijeci: ‘Narančasti‘ u samoj završnici ostali bez svega

Piše Krešimir Gulin
15. kolovoza 2020. - 20:09

Nogometaši Šibenika osam godina su čekali na povratak u 1.HNL i zamalo su imali povratak iz snova. Naime, 'narančasti' su na Rujevicu otputovali kao otpisani, ali su do same završnice imali puni pljen u rukama protiv favorizirane Rijeke, da bi na koncu ostali bez svega.

Momčad trenera Krunoslava Rendulića hrabro je ušla u utakmicu i to im se isplatilo već u 9. minuti. Mladi kapetan Šibenika Marko Bulat opalio je s 20-ak metara, lopta je okrznula domaćeg stopera Galovića, prevarila Pandura i završila u mreži.

I poslije vodstva, Šibenik je bio zrelija momčad na terenu. Branili su se vrlo organizirano, o čemu svjedoči podatak da je Rijeka prvi udarac prema vratima Labrovića uputila tek u 33. minuti.

Na početku drugog poluvremena trener Rijeke Simon Rožman napravio je trostruku zamjenu. No, ni taj potez nije drastično promijenio zbivanja na travnjaku. Doduše, domaćini su imali premoć u posjedu lopte, ali su djelovali jalovo.

Dapače, Šibenik je mogao povećati vodstvo u 55. minuti, ali je Celić iz izgledne situacije pucao preko gola.

I onda u samom finišu utakmice, Rijeka je okrunila terensku nadmoć. Najprije su izjednačili u 84. minuti preko Sterlniga Yatekea koji je centaršut Raspopovića s lijeve strane glavom prebacio u suprotne rašlje nemoćnog Labrovića.

Ključni trenutal susreta zbio se na ulasku u 90. minutu. Jedan start Mršulje nad Murićem 20-ak metara od šibenskih vratiju sudac Batinić je okarakterizirao kao prekršaj. Murić je sam odlučio izvesti taj slobodnjak. Očekivao se udarac preko živog zida, ali je on poslao loptu u kut koji je trebao čuvati Labrović. Taj potez Rijekinog igrača iznenadio je inače pouzdanog vratara Šibenika i lopta se zakoprcala u maloj mreži.

Bio je to signal za slavlje domaćina i tugu u redovima Šibenika.

Rijeka – Šibenik 2:1 (0:1)

Rijeka. Stadion na Rujevici. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek) - 6,5. Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Delegat: Tihomir Čalić (Marčana). Kontrolor: Dragutin Vuk (Čakovec). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Tomislav Petrović (Valpovo). Strijelci: 0:1 Bulat (9.), 1:1 Yateke (84.), 2:1 Murić (90.) Najbolji igrač: Robert Murić (Rijeka)

Rijeka: Pandur (6), Escoval (6), Galović (5,5), Capan (5,5) (od 46. Yateke 6,5), Braut (5,5) (od 46. Raspopović 6,5), Lepinjica (6) (od 69. Ristovski 6), Halilović (6), Štefulj (5,5) (od 46. Tomečak 6), Lončar (6), Murić (7) (od 90. Galešić- ), Čolak (6).

Šibenik:: Labrović (5,5), Pajić (6), Pandža (6), Bilić (6), Anočić (5,5), Bulat (6,5) (od 90. Laća -), Ćurić (6), Sahiti (6) (od 71. Španja -), Celić (5,5), Rak (5,5) (od 86. Mršulja -), Prince (6).

17. travanj 2024 11:10