StoryEditorOCM
NogometKarajica u ofenzivi

Šibenik angažirao još jednog igrača: ‘Novi Ademi‘ na Šubićevcu, Marko Đira potpisao do kraja sezone

Piše Krešimir Gulin
2. veljače 2023. - 12:48

Otkako je Željko Karajica postao vlasnikom HNK Šibenika, prvoligaš sa Šubićevca iznimno je aktivan na nogometnom tržištu. Rekli bismo, Karajica je u velikoj ofenzivi. Kako je i obećao na predstavljanju, učinit će sve da ojača momčad kako bi Šibenik ostao u ligi.

S riječi je Karajica vrlo brzo prešao na djela. Promptno je doveo trojicu igrača. koji su već zaigrali za Narančaste protiv Rijeke. Kao slobodan igrač potpis na vjernost Šibeniku stavio je iskusni veznjak Dario Čanađija. Nadalje, na posudbu do kraja sezone iz Osijeka je stigao krilni napadač Amer Hiroš. Također, Šibeniku je posuđen i polivalentni Nikola Đorić, koji dolazi iz novog ‘pobratimskog‘ kluba Austrije iz Klagenfurta, čiji je vlasnik također Karajica.

Nakon odlaska Ivana Delića u talijnsku Cosenzu, Šibenik je zamjenu za deficitarnu poziciju centarfora našao u 32- godišnjem Dejanu Radonjiću, koji je u HNL-u nastupao za Dinamo, Istru i Lokomotivu.

Prokušani napadač došao je na Šubićevac kao slobodan igrač iz ciparskog Anorthosisa, a potpisao je za Narančaste do kraja sezone uz mogućnost produženja ugovora.

No, tu ulaznim transferima na Šubićevcu nije bio kraj. Kako se i očekivalo, u četvrtak je novi igrač Šibenika postao defenzivni veznjak Marko Đira (23).

image

Marko Đira u dresu Lokomotive

Damir Krajač/Cropix

Čim je Đira raskinuo ugovor s Dinamom, odmah je krenula priča kako bi se Skradinjanin mogao vratiti u matični klub iz kojeg je prije osam godina otišao u Maksimir.

U Dinamu se imali velika očekivanja od tog nogometaša, pa su ga nazivali i ‘novim Ademijem‘, međutim stvari na travnjaku nisu išle u tom smjeru.

Đira je najbolje kotirao kod Nenada Bjelice koji mu je davao minutažu i u Ligi prvaka. No, u kolovozu 2020. godine otišao je na posudbu u Lokomotivu gdje se nije naigrao, a prošlu sezone je odradio u slovenskom Kopru, također kao posuđen igrač.

Đira se zasigurno nada kako bi na Šubićevcu mogao ‘oživjeti‘ karijeru, dok se Šibenčani ufaju kako će im veznjak biti od koristi u grčevitoj borbi za ostanak.

Inače, Đira je potpisao do kraja sezone uz mogućnost produžetka ugovora na još dvije godine.

Prema neslužbenim informacijama iz kluba Đira neće biti posljednji igrač koji će ove zime ‘sletjeti‘ na Šubićevac. O kojim imenima i pozicijama se radi znat će se nakon dodatnih konzultacija sportskog direktora Hrvoja Kulušića i novog- starog trenera Damira Čanadija. Naravno, sve to treba amenovati vlasnik Karajica, ali veza s Njemačkom gdje od živi je ionako non- stop otvorena.

19. travanj 2024 11:01