StoryEditor
NogometZAVRŠNI DOGOVORI

Šibenčanin je prvi favorit za novog trenera. Tomić stigao na Rujevicu i pregovarao s Rijekom

Piše Predrag Jurišić, Damir Dobrinić/SN
1. ožujka 2021. - 08:32
Goran TomićSN

Nije tajna da se Goran Tomić najčešće i najozbiljnije spominje za Rožmanova nasljednika na klupi, u nedjelju je doputovao iz Salzburga na pregovore na Rujevicu.

Ima li još kandidata?

- Postoji nekoliko opcija, u igri su i domaći i inozemni treneri. U ovo je doba lijepo biti trener Rijeke, javljaju se razna imena. Razgovarat ćemo s potencijalnim kandidatima i potom mirno odlučiti. Uglavnom, ne zanima nas nikakvo vatrogasno rješenje, nego isključivo trener koji bi trebao dugoročno voditi našu momčad. Tako smo dosad funkcionirali, tako ćemo i nastaviti. Želio bih da što prije izaberemo novog trenera, ali moramo biti pametni i smireni, jer izbor trenera krucijalna je stvar za svaki klub. Stoga ćemo odluku o Rožmanovu nasljedniku donijeti kad budemo sigurni da je to naše dugoročno rješenje i da će taj trener prihvatiti klupsku strategiju, te da se svojim razmišljanjem uklapa u klupsku viziju. Ne zanima nas kratkotrajno “prodrmavanje” momčadi, ne treba nam nikakva šok-terapija, rekao je Ivan Mance, sportski direktor Rijeke.

S obzirom na vijesti iz Slovenije, tajming Simona Rožmana za odlazak s klupe Rijeke nije mogao biti bolji, jer mu se, pišu neki slovenski mediji, sada otvorilo mjesto trenera Maribora. Klub iz Ljudskog vrta 23. veljače je smijenio Maura Camoranesija i nakon toga na klupu kao privremeno rješenje instalirao Sašu Gajsera.

Izvukli su slovenski kolege ranije izjave Rožmana kako je u prošlosti imao kontakte s Mariborom, ali da do konkretizacije razgovora nije došlo. Možda će sada ipak na kraju doći...

20. travanj 2021 13:18