StoryEditorOCM
Nogometnajavio sankcije

Šibenčanin Ante Kulušić, šef nogometnih sudaca, komentirao dijeljenje pravde na Rujevici: Napravljeno je puno pogrešaka

Piše Dražen Antolić/SN
5. veljače 2021. - 16:38

Šibenčanin Ante Kulušić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca i ujedno dopredsjednik HNS-a javio nam se iz Dubaija gdje je u delegaciji Saveza. Njega bi neki maknuli i nadaju se da će sam otići, a drugi ga štite. On je prokomentirao:

- Suci su napravili velike pogreške, sljedeći tjedan sastat će se Komisija nogometnih sudaca HNS-a i sankcionirati sve koji nisu bili na visini zadatka. Nažalost, pojedini se u dva kola nastavka proljetnog cijela prvenstva nisu pridržavali uputa koje smo im dali na seminaru u Medulinu prije dvadesetak dana. Zato ćemo morati imati pod hitno novi jednodnevni seminar i nastojati to ispraviti s obzirom na vrlo tešku sezonu jer neizvjesnost je od prvog do zadnjeg mjesta u Ligi. Bit će puno teških utakmica. Ostat će samo oni suci koji budu u formi i imat će najmanje pogrešaka.

O pogotku Rijeke koji nije priznat Kulušić je rekao...

- Neshvatljiva je to pogreška, dogodila se totalno protivno protokolu VAR-a i nikako je ne mogu razumjeti. Je, istina je da su mislili da je Kulenović dao gol, pa to je nedopustivo. Nemaju što misliti, imaju instrumente, ekrane, šest kamera i sve mogu pregledati. Ne možeš misliti, trebaš vidjeti - ljut je Kulušić i dodao je:

- Ovdje ne vidim nikakvu namjeru, ali pitam se zbog čega akcija nije pregledana od početka do kraja. Što se dogodilo, ne znam.

Show sa zaustavljenjem igre u gotovo svakoj akciji u finišu susreta rezultat je dijelom i sugestije Komisija nogometnih sudaca oko tumačenje granice za VAR intervenciju. Dopustila je da VAR zove glavnog suca i za situacije koje nisu sto posto nedvojbene. Onako, da sam provjeri i vidi ima li čega tu.

Mišković inzistira na trenutačnom ukidanju aktulne Sudačke komisije čiji je Kulušić predsjednik što bi značilo totalno metenje postojeće infrastrukture.

- Ne želim komentirati izjave pojedinih čelnika klubova, niti sam to ikad radio, a pogotovo mojeg kolege iz Izvršnog odbora i dopredsjednika HNS-a - odgovorio nam je Ante Kulušić.

Što će biti s Komisijom?

- O tome odlučuje Izvršni odbor. Komisija nogometnih sudaca podnijet će izvještaj Izvršnom odboru, a Izvršni odbor je taj koji ima zadnju riječ po pitanju svih komisija.

Iz same branše dolaze ocjene da su suci gori nego ikad, a mnogi su i preplašeni. Da je pogrešna selekcija kroz godine dovela do toga.

- Ne mogu biti suci lošiji kad su isti kao u jesenskom dijelu prvenstva kad se sudilo više-manje vrlo dobro. Međutim, u ovih nekoliko kola imali smo velike pogreške. Komisija je analizirala 17. kolo, sad će analizirati ovu situaciju, povući će poteze i kazniti suce sukladno onome što su napravili - konstatirao je Kulušić

20. travanj 2024 06:47