StoryEditorOCM
Nogomet‘Narančasti‘ na nuli

Šibenčanima ni treća nije bila sreća: Ovaj put su uspjeli promašiti i kazneni udarac

Piše Krešimir Gulin
28. kolovoza 2020. - 22:02

Ni treća nije bila sreća za Šibenčane. Ili, 'narančasti' su poraženi i treći put u tri kola u svojoj povratničkoj prvoligaškoj sezoni. No, za razliku od prethodnih susreta s Rijekom i Varaždinom gdje su tonuli u završnicama, u Turopolju su Šibeniku kola krenula nizbrdo od samog početka. Domaćini su poveli u prvom pravom napadu. U 3. minuti korner je izveo Čabraja, a s prve stative je u mrežu Labrovića glavom zakucao Mudrinski. Tako se srpski centarfor potvrdio kao pravi 'killer' budući da mu je to bio peti ovosezonski gol u vrlo malo minuta.

Iako je Šibenik morao ganjati rezultat imao je silnih problema u organizaciji igre, pa je teško kreirao opasnije situacije pred vratima Kahline. Tako je domaći vratar prvu intervenciju imao tek u 37. minuti na udarac Sahitija, ali i to je bilo samo za zagrijavanje.

Ipak, u završnici prvog dijela Šibenik je izveo rafalnu paljbu po vratima domaćina. Međutim, nije im bila dovoljna ni najbolja moguća prigoda u nogometu- kazneni udarac da izjednače.

U 44. minuti Rak je centirao, a Čabraja nesmotreno igrao rukom u svom šesnaestercu, pa je Vučković pokazao na bijelu točku. Mladi 18- godišnji kapetan Šibenika Marko Bulat preuzeo je odgovornost, ali je njegov prizemni udarac obranio Kahlina. Iz odbijanca je pokušao Prince, međutim čisti zgoditak spriječio je branič Doka.

I kako to u nogometu obično biva, kada promašiš 'mrtve' šanse dočeka te kazna. Šibenčani svoje odrastanje u 1.HNL skupo plaćaju, pa su još jednom popili gorku čašu pelina.

Da će bodovi ostati u Gorici postalo je jasno u 65. minuti. Bljesnuo je konačno i Kristijan Lovrić. Najvredniji eksponat u izlogu litavske franšize a lakoćom je pretrčao Pandžu i s 20-ak metara ljevicom smjestio loptu u Labrovićevu malu mrežu.

Ako je i bilo nekih dvojbi oko ishoda utakmice, one su otklonjene u 75. minuti kada je Babec iz blizine ugurao loptu u mrežu poslije udarca iz kuta.

Ipak, u završnici su dojam  'narančasti' popravili lijepim golovima Nikole Raka i Silvija Anočića. No, za poptuni preokret nije bilo vremena.

Za Šibenčane je prava sreća što slijedi reprezentativna pauza u kojoj bi morali ojačati momčad, a možda dobiju i novog vlasnika jer Kolumbijci i Arapi kucaju na vrata Šubićevca.

Gorica- Šibenik 3:2 (1:0)
VELIKA GORICA- Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) -7. Strijelci: 1:0 Mudrinski (3.), 2:0 Lovrić (65.), 3:0 Babec (75.), 3:1 Nikola Rak (86.), 3:2 Anočić (90+4). Najbolji igrač: Kristijan Kahlina (Gorica)
Gorica: Kahlina (7), Doka (6,5), Steenvoorden (6) (od 66. Moro -), Krizmanić (6), Čabraja (6), Čanađija (6) (od 61. Kalik -), Babec (6,5), Mitrović (6) (od 82. Golubickas -), Suk (6) (od 61. Špikić -), Lovrić (6,5), Mudrinski (6,5) (od 46. Dvorneković 6).
Šibenik: Labrović (5,5), Pajić (5,5), Pandža (5), Bilić (5,5), Anočić (5,5), Ćurić (5,5) (od 79. Niko Rak -), Bulat (5), Sahiti (5) (od 69. Kvesić -), Nikola Rak (6), Prince (5) (od 90. Laća -), Jurić (5) (od 69. Celić -).

19. travanj 2024 10:37