StoryEditorOCM
NogometPreokretom do boda

Šibenčani uhvatili "crnu mačku": Za bod najzaslužniji dvostruki strijelac Marko Brekalo, pobjedu "narančastih" spriječila vratnica

18. studenog 2017. - 17:13

Nogometaši Šibenika prekinuli su "crni niz" na, za njih silno neugodnom, gostovanju u Sesvetama. Na tamošnjem igralištu svetog Josipa Radnika pet utakmica za redom nisu uhvatili ni boda, a u subotu su uspjeli izvući remi. Vrijedan, ako se zna da su zbog "black outa" u početnih pet minuta drugog dijela gubili 0:2. Međutim, vratili su se Šibenčani i to najviše zahvaljujući Zagrepčaninu Marku Brekalu koji je dvaput tresao mrežu Sesvećana.

Doduše, u slučaju Brekala važnu ulogu je odigrao i prst sudbine. Naime, po prvotnoj zamisli trenera Borimira Perkovića Brekalo je trebao početi utakmicu na klupi. No, kako je u zagrijavanju Luka Fuštin osjetio da neće moći, Perković je u igru poslao Brekala. Ovaj mu je to vratio na najbolji mogući način.

Inače, nazočni na utakmici svjedoče da je Šibenik bio puno bolji takmac i da je bio daleko bliži pobjedi. Uostalom, mogli su "narančasti" i do potpunog preokreta da je udarac Nigerijca Okechukwua umjesto na vratnici završio u mreži domaćina. Malo je falilo da Brekalo dođe i do hat tricka, ali nije uspio poentirati u situaciji "jedan na jedan" s vratarem Sesveta Filipovićem.
- Po prigodama je moglo komotno završiti 5:2 za nas- kazao je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika.

Pred nogometašima Šibenika, do kraja jesenskog dijela prvenstva su dvije utakmice i to obje na Šubićevcu. U iduću subotu dočekuju Dinamo 2. U toj utakmici Šibenčani će biti bez Nigerijca Muse koji je zaradio treći žuti karton.  U posljednjem kolu provg dijela prvenstva, 2. prosinca, u Šibenik stiže Varaždin.

Sesvete- Šibenik 2:2 (0:0)
SESVETE- Igralište sv. Josipa Radnika. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Strijelci: 1:0 Kluk (46), 2:0 Lihić (50), 2:1 Brekalo (55), 2:2 Brekalo (73). Najbolji igrač: Marko Brekalo (Šibenik).
Sesvete Filipović, Štimac (od 70. Mamut), Kontek, Mikulić, Maloča, Kolega (od 81. Slišković), Kluk, Džijan, Dučkić, Goić, M. Ćosić (od 46. Lihić).
Šibenik: Žitnjak, Pecolaj, R. Ćosić, Šare, Musa, Roca, Bulat, Celić, Alispahić, Okechukwu, Brekalo.

25. travanj 2024 23:01