StoryEditorOCM
Nogomet"Narančasti" misle ozbiljno

Šibenčani učvrstili bokove: Pecolaj i Musa potpisali nove ugovore i neće biti jedini

31. siječnja 2018. - 12:59

Toni Španja, Davor Kukec i Prince Obeng tijekom zime postali su novi igrači Šibenika.

Njihovim dolascima najvjerojatnije je zaključen prijelazni rok u drugoligašu sa Šubićevca. Premda je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika, ostavio otvorena vrata za angažman još jednog stopera, sve je manje vjerojatno da će se to i dogoditi. Uostalom, trener Borimir Perković ne krije da je zadovoljan trenutačnim igračkim rosterom i što se njega tiče, pod zimski mercato na Šubićevcu može se podvući crta.

No, to ne znači da u kancelarijama na Šubićevcu nisu aktivni u slaganju igračke križaljke za budućnost. Poslije dugo vremena svjedoci smo da uprava kluba konačno gleda u budućnost, a ne bavi se golim preživljavanjem od danas do sutra. U tom smislu treba gledati i na potpisivanje nekolicine ugovora s igračima iz postojećeg igračkog kadra.

Prvi koji je potpisao novi ugovor sa Šibenikom je desni bočni "narančastih" Robert Pecolaj. On je stavio potpis na jednoipolgodišnji ugovor.
– Drago mi je zbog potpisa. Naravno da sam sretan što sam produljio ugovor. Uprava mi je ponudila ugovor, a na meni je da im ukazano povjerenje vratim na terenu. Kao momčad ćemo dati sve od sebe u nastavku sezone, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Ja se nadam u Prvu ligu – kazao je nakon potpisivanja ugovora Pecolaj, koji je u jesenskom dijelu sezone bio jedan od najstandardnijih igrača Šibenika.

Njegovim stopama krenuo je i drugi bočni nogometaš "narančastih" Yusuf Musa. Naime, Nigerijac je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Šibenikom.


Igrači na okupu


– Mislim kako njih dvojica posjeduju kvalitetu i da su zaslužili produljenje ugovora. Potpisivanje ugovora s Pecolajom i Musom je u skladu s našim dugoročnim planovima slaganja momčadi za 1. HNL. Naime, ne želimo da nam u svakom prijelaznom roku odu tri-četiri važna igrača iz momčadi. Cilj nam je na okupu zadržati većinu nogometaša, tako da se eventualno možemo pojačavati samo s jednim ili dvojicom igrača na deficitarnim pozicijama. Na koncu, novim ugovorima željeli smo zaštititi i klub ako netko pokaže interes za spomenute igrače, ali i dati njima dodatnu vrijednost na tržištu – kazao nam je Ivan Bulat.

Kako doznajemo, Pecolaj i Musa neće biti jedini igrači s kojima će čelnici Šibenika nastojati produljiti vjernost.
– Kada smo došli u klub, zatekli smo dosta igrača kojima istječe ugovor. To je grupa domaćih momaka među kojima su Maleš, Celić, Fuštin, Roca... Sa svima ćemo razgovarati i nadam se dogovoriti nastavak suradnje na obostranu korist. Jer, riječ je o našim igračima i vjerujem da je i nama i njima drago što su na Šubićevcu – opet će Bulat.

Inače, šibenska publika danas će imati prigodu prvi put vidjeti "proljetni" Šibenik. Nogometnim kibicima predstavit će se novi igrači "narančastih" – Kukec, Španja i Prince. Naime, nogometaši trenera Borimira Perkovića odigrat će danas prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za drugi dio natjecanja u 2. HNL. Protivnik Šibeniku je trećeligaš Zadar. Za gledatelje će biti otvorena samo zapadna tribina. Ulaz je besplatan. Utakmica na stadionu na Šubićevcu počinje u 15 sati.

23. travanj 2024 17:06