StoryEditorOCM
Nogometluda utakmica

Šibenčani remizirali na Rujevici! Sahiti opet strijelac, Rijeka izjednačila iz sumnjivog penala u 11. minuti produžetka

Piše Krešimir Gulin
3. veljače 2021. - 19:24

Nogometaši Šibenika nisu uspjeli napraviti hat trick na Rujevici, ili ostvariti i treću uzastopnu pobjedu u gostima. Narančasti mogu bili silno nesretni poslije remija u Rijeci, budući da su vodili 2:0, a još više jer su izjednačujući gol primili iz sumnjivog kaznenog udarca u desetoj minuti sudačke nadoknade.

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić niti protiv Rijeke nije odustao od ofenzivne postave s tri napadača, ali je ubog ozljeda, umora i prijetnje trećeg žutog kartona čak desetorici igrača, napravio nekoliko zamjena. U početnih jedanaest uveo je Pandžu, Alimija i Raka, umjesto standardnih Mese, Ćurića i Princea.

Njegov kolega Rožman pojačao je vezni red i to se na početku utakmcie pokazalo dobrom odlukom. Oteli su domaćni Bulatu jednu loptu u opasnoj zoni, Menalo je izbio 'oči u oči' s Labrovićem, no vratar Šibenika bio je uspješniji u tom dvoboju.

U 11. minuti sudac Vučković pokazao je na bijelu točku nakon što je Bilić povukao Menala. No, pomoćni sudac Crnčić označio je zaleđe, pa je uslijedila višeminutna provjera s VAR sobom. Na koncu, centimetri su bili na strani Šibenika.

Narančasti su se prvih 20-ak minuta činili poprilično inferiorni. Međutim, sljedećih desetak minuta napravili su velike nevolje domaćinima.

U 21. minuti fantastičan potez izveo je Bulat, s 30-ak metara je opalio, ali je njegova lopta završila ne Nevistićevoj vratnici. Međutim, šest minuta kasnije nije bilo spasa za Rijeku. U trećoj utakmici za redom zabio je Sahiti. Albanac je htio asistirati Juriću, no lopta mu se odbila od Aresnića, koji se prošetao kroz domaću obranu i svladao Nevistića.

Pet minuta kasnije Šibenik je udvostručio vodstvo. Fino je po lijevoj strani prošao Bulat, dodao Raku, koji je, čini se, htio šutirati, no ispala je to asistencija Juriću koji s četiri metra gura loptu u mrežu Rijeke.

Domaćini se vraćaju u igru nakon samo dvije minute. Raspoloženi Menalo je petom proigrao Pavičića, a ovaj je ušao korak-dva u kazneni prostor i pogodio malu mrežu Labrovića.

Na isteku prvog poluvremena, Sinjanin sa zagrebačkom adresom Vučković opet je dosudio kazneni udarac za Rijeku. Ovaj put je bezazleni duel Bulata i Menala okarakterizirao kao najstrožu kaznu. No, srećom po Šibenčane u VAR sobi je sjedio Splićanin Gabrilo i pozvao Vučkovića da pogleda tu situaciju, nakon čega je promijenio prvotnu odluku tako da je Rijeka i drugi put ostala bez penala.

Odmah na početku drugog poluvremena Rožman je ojačao ofenzivni dio momčadi uvoeđnjem Murića, ali Šibenik je vrlo opasan iz kontranapada.

U 53. minuti veselili su se Narančasti golu Sahitija, ali uzalud, jer mu je prethodilo zaleđe asistenta Bulata.

Nakon nešto više od sara igre Rožman je sve karte bacio u napad uvoeđnjem robusnog Kulenovića, dok je Rendulić odlučio pojačati vezni red zamijenivši Raka inače standardnim Ćurićem.

Uslijedio je veliki pritisak Rijeke, teško je živio Šibenik, a najteže u 68. minuti kada je vanjski dio vratnice pogodio Murić.

Prava drama odvijala se u 90. minuti. Mrežu Labrovića zatresao je Yateke, dugo je trajala Vučkovićeva provjera s VAR sobom koja je i treći put na utakmici odlučila u Šibenikovu korist. Ovaj put su procijenili da je Kulenović utjecao na igru, iako je Pandža zadnji igrao loptom.

No, što tek reći za sudačku nadoknadu koja se trebala igrati četiri minuta. No, prošlo je još osam dotrenutka kada je Vučković svirao kraj. Rijeka je spasila bod iz kaznenog udarca dosuđenog u 100. minuti. I to opet poslije intervencije VAR-a. Šibenski tragičar je bio Todoroski koji je spovukao za dres protivničkog igrača kod izvođenja kornera i skrivio penal tek što je ušao u igru. Međutim, ta Vučkovićeva odluka vrlo je kontroverzna. Andrijašević je sigurno izveo najstrožu kaznu, poslavši Labrovića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Rijeka- Šibenik 2:2 (1:2)

RIJEKA- Stadion na Rujevici. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) -5. Strijelci: 0:1 Sahiti (27.), 0:2 Jurić (32.), 1:2 Pavičić (34.), 2:2 Andrijašević (90+11). Najbolji igrač: Deni Jurić (Šibenik).

Žuti kartoni: Arsenić i Galović (Rijeka); Todoroski (Šibenik)

Rijeka (3-5-2): Nevistić (5,5) - Arsenić (5), Galović (5), Smolčić (5,5) - Tomečak (6), Pavičić (6) (od 63. Mudražija -), Gnezda Čerin (5,5), Lončar (6) (od 83. Yateke -), Štefulj (5,5) (od 46. Murić 6) - Menalo (6) (od 63. Kulenović -), Andrijašević (6).

Šibenik (3-4-3). Labrović (6,5) - Pandža (6), Schildenfeld (6,5), Bilić (6)- Pajić (6), Alimi (6), Bulat (6,5) (od 90. Todoroski 5), Kvesić (6)- Rak (6) (od 63. Ćurić -), Sahiti (7) (od 76. Martin), Jurić (7).

Tekstualni prijenos:

Kraj utakmice - Poništena dva gola i dva penala uz još četiri regularna gola! Sjajan susret i dokaz da Rendulićeva momčad je odlično uigrana i bit će opasna za svakog u nastavku HNL-a. Rijeka se spasila doslovno u zadnjim sekundama...

90+11' - Gooool! Izjednačila je Rijeka, Andrijašević zabija!

90+10' - Provjerava se još jedna situacija! Penal za Rijeku!

90+4' - Penal? Gleda se nova situacija na Rujevici! Gleda se ruka, ali i potencijalni prekršaj unutar 16 metara. Dvije snimke se provjeravaju. 

90' - Rijeka je zabila, ali gol je poništen!  Zaleđe!

79' - Murić pokušava s 20 metara! Namjestio se na lijevu nogu, tukao je iskosa, ali skinuo je to Nediljko Labrović bez većih problema.

72' - Čerin pokušava s ruba šesnaesterca i lopta odlazi malo pored lijeve vratnice. Traje veliki pritisak domaće momčadi... 

68' - Murić je pogodio desnu vratnicu! Opsada Rijeke traje u nastavku, ali nema gola.

60' - Pokušao je Murić iz slobodnog udarca nekih 20 metara od vratiju po sredini, ali njegov pokušaj otišao je daleko iznad okvira vratiju.

53' - Bulat je zabio za Šibenik, ali sudac je podigao zastavicu.

51' - Lončar pokušava (dobra povratna Andrijaševića) s ruba šesnaesterca malo iskosa, ali lopta odlazi dva metra od okvira gola.

48' - Nova prilika za Šibenik. Slobodni udarac za Bulata nekih 20-ak metara od gola... Pogodio je živi zid, prvi ubačaj iz kuta u drugom dijelu za goste.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - Odličnih 45 minuta na Rujevici! Rijeka je imala više loptu, više je prijetila, "imala" je i dva penala, no oba su poništena kasnije. Šibenik je zabio dva gola, ali je imao i vratnicu!

45' - Penal za Rijeku!? Ovoga puta čini se nema dvojbi!? Kontakt Menalo - Bulat i velika prilika za poravnanje. Hoće li se i ovo provjeravati? Ide Ivan Vučković provjeriti ovu situaciju... Ništa od penala niti ovaj put! Igra se dalje...

35' - Gooool! Rijeka smanjuje! Lijep gol Domagoja Pavičića! Luka Menalo sjajno mu je ostavio loptu na nekih 20-ak metara od vratiju, a ovaj je opalio i zabio.

32' - Gooool! Već je 0:2 na Rujevici! Ovoga puta Jurić se upisuje!

27' - Gooool! Opet Sahiti! Zabija i treću utakmicu u nizu! Posuđeni igrač Hajduka uistinu je u fantastičnoj formi! Albanski napadač sjurio se u šesnaesterac Rijeke, pokušao je proigrati Jurića, lopta mu se opet odbila u noge i s lakoćom zabija!

21' - Kakva šansa za Šibenik! Bulat trese okvir gola! Kapetan Šibenika potegnuo je s nekih 30 metara i pogodio vratnicu! Nevjerojatno koliko sreće za domaću momčad, Nevistić je već bio svladan...

11' - Glavni sudac pokazuje penal, a linijski zaleđe?! Dvojbena jedna situacija, čini se da će VAR morati odlučivati... Ipak ništa od penala, čini se da je zaleđe bilo za - dlaku.

5' - Kakva šansa za Rijeku! Menalo je pobjegao obrani, izbio sam ispred Labrovića, koji odlično brani i otklanja veliku šansu za domaću momčad!

4' - Prvi pokušaj na utakmici i to od strane Šibenika koji su stigli u Rijeku s dvije uzastopne gostujuće pobjede u nizu (Lokomotiva, Dinamo). Rak je skočio sjajno, ali glavom ovaj pokušaj odlazi dosta desno od okvira gola.

1' - Počela je utakmica.

RIJEKA - ŠIBENIK 0:0

RIJEKA: Nevistić - Smolčić, Galović, Arsenić - Štefulj, Lončar, Čerin, Pavičić, Tomečak - Menalo, Andrijašević

ŠIBENIK: Labrović - Bilić, Schildenfeld, Pandža - Kvesić, Bulat, Alimi, Pajić - Jurić, Sahiti, Rak

---------------------------------------------------------

Šibenik će u sklopu 19. kola HT Prve lige od 17:05 na Rujevici odmjeriti snage s Rijekom. Obje momčad su ranije ove sezone u međusobnim susretima upisale po pobjedu: Rijeka je doma slavila rezultatom 2:1, a Šibenik na Šubićevcu 2:0.

Rendulić u današnjem ogledu nema na raspolaganju suspendiranog Ampema, dok su domaćini bez kartoniranog Capana i ozlijeđenih Nwolokora i Velkovskog.

Šibenik po novo iznenađenje ide u sljedećem sastavu:

Labrović-Kvesić-Pandža-Schindelfeld-Bilić-Pajić-Bulat-Alimi-Sahiti-Rak-Jurić.

19. travanj 2024 21:06