StoryEditorOCM
NogometSjajna prigoda

Šibenčani na proljeće brane veliku prednost: U prvom kolu odmah derbi u kojem bodovi vrijede dvostruko

Piše Krešimir Gulin
21. veljače 2020. - 09:13

Nogometaši Šibenika u proljetni dio sezone 2.HNL ulaze kao lideri s 10 bodova prednosti ispred Orijenta i 11 nad Rudešom. Dakle, pred 'narančastima' je sjajna prigoda da se vrate u 1.HNL nakon osam godina izbivanja.

Međutim, na Šuibićevcu pušu i na hladno, budući da su se opasno opekli već nekoliko puta. Recimo i lani kada su bili vodeći većio dio sezone i na koncu izgubili utrku s Varaždinom. Još i više u proljeće kada su ispustili dvoznamenkastu prednost nad Cibaliom.

No, dojma smo kako su ove godine u taboru Šibenika kudikamo zreliji. I u stručnom i u igračkom dijelu. Ili, ovo bi konačno trebala biti ta sezona povratka:

- Da, deset bodova je velika prednost i svi se nadamo kako ćemo slaviti u svibnju. Međutim, bilo bi pogubno uljuljati se u samozadovoljstvo. Zato od subote krećemo od nule, ili kao da je pred nama prva utakmica sezone, a ne drugog dijela prvenstva- mobilizira svoje Krunoslav Rendulić, trener Šibenika, pod čijom je komandom momčad u jesen radila vrlo dobre stvari.

Tako su se na Šubićevcu ove zime držali one kako se ne mijenja momčad koja pobjeđuje. Stoga je minuli prijelazni rok bio neobično miran. Nitko nije otišao, a samo se s posudbe iz Slovenije vratio Vice Kendeš. Ruku na srce, vjerojatno bi bilo i neko novo lice da je nešto više novca u Šibenikovoj kasi.

Sudeći po pripremama, Rendulić će i na proljeće ostati vjeran sustavu igre i glavnoj grupi igrača koja je osvojila jesensku titulu:

- Mislim da nema razloga eksperimentirati i mijenjati nešto što se pokazalo dobrim. No, bude li potrebe tijekom sezone, mi smo spremni i na druge taktičke varijante. Ali, ja se nadam da nam to neće biti potrebno- veli trener Šibenika.

Prvi proljetni protivnik Šibenčana je Rudeš, momčad koja je od početka sezone označena kao glavni konkurent u borbi za plasman u 1.HNL. Dakle, odmah derbi u kojem bodovi dvostruko znače. Jer, pobjedom bi 'narančasti' praktički eliminirali Zagrepčane iz prvoligaške utrke:

- Nama je svaka utakmica u prvih par kola proljetnog dijela derbi. Cijele pripreme smo bili fokusirani na ta početna tri- četiri kola. Naš cilj je odmah riješiti sve dvojbe i otići na nedostižnu bodovnu razliku- govori Nikola Rak, iskusni krilni napadač Šibenika.

Jesenas je Šubićevac bio neosvojiva utvrda. Navijači priželjkuju da se niz nepobjedisvosti na domaćem travnjaku nastavi i na proljeće:

- Da, bilo bi lijepo. Rudeš je iskusna ekipa s nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Međutim, sve je na nama. Treba ostaviti srce na travnjaku i uzeti tri boda. Neka bude i 1:0- nama dovoljno- opet će Rak.

Imaju i igrači svoje želje:

- Htjeli bismo da na tribine dođe što više publike. Lijepo je bilo u prvih nekoliko kola kada su nas bodrili i Funcuti. Nama je puno lakše igrati kada imamo podršku. A trebali bi se početi i navikavati na prvoligaški nogomet- ističe Rak koji ima bogato iskustvo igranja u 1.HNL.

Tijekom tjedna činilo se kako će trener Šibenika biti na mukama kako sastaviti stoperski par, jer je Boris Pandža bio ozlijeđen, a Martin Vukorepa bolestan:

- Vukorepa će igrati, a vrlo vjerojatno i Pandža- otkrio je Rendulić.

Utakmica Šibenik- Rudeš igra se u subotu u 13 sati uz izravan TV prijenos na HNTV-u.

20. travanj 2024 01:55