StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenčani na gostovanju u Čakovcu: Trener Rendulić ima jasan cilj za utakmicu s Međimurjem

1. listopada 2019. - 15:09

Nogometaši Šibenika ulaze u posljednji tjedan ritma srijeda- subota, koji ih je pratio posljednjih dvadesetak dana. Ove sedmice momčad trenera Krunoslava Rendulića čekaju dva ispita u 2.HNL. Najprije u srijedu u 17 sati gostuju u Čakovcu kod Međimurja, a onda u subotu u 14,30 sati pred kamerama HNTV-a na Šubićevcu dočekuju Dinamo 2.

Ruku na srce, drugoligaški igrači uglavnom nisu navikli na ovaj europski ritam. Sreća za trenera Rendulića je što ima poprilično širok roster, pa je u Kupu u Požegi, ali i dijelom u prvenstvenoj utakmici sa Solinom mogao malo rotirati momčad i odmaratti neke od nositelja igre.

No, gust ritam utakmica na Šubićevcu se lakše podnosi kada se baci pogled na drugoligašku tablicu. On sugerira kako su 'narančasti' čvrsto na vrhu ljestivce s četiri boda viška ispred zagrebačkog Rudeša, koji uz Šibenik, ima najozbiljnije pretenzije na 1.HNL:

- Svi smo jako zadovoljni načinom na koji se odvija sezone. Mislim da smo napravili odličan rezultat sa šest pobjeda u sedam utakmica. Što se predstojećih nastupa u ovom tjednu tiče, trebamo pokušati nastaviti u istom ritmu, kako bismo u što boljem ozračju otišli na mali odmor koji nas čeka nakon utakmice s Dinamom 2 u subotu. S lijepom bodovnom zalihom zasigurno bismo se mirnije pripremali za utakmicu s BSK-om 20. listopada, ali i nastavak prvenstva u cjelini- govori Martin Pajić, 19- godišnji desni branič Šibenika.

Pajić je ljetos na Šubićevac došao baš iz Čakovca. Pristojni i marljivi Međimurac je čvrsto prigrabio poziciju na desnoj strani Šibenikove obrane. Premda nije uvijek odigrao na zavidnoj razini, ima povjerenje trenera Rendulića. Vjerojatno i zbog činjenice što spada u kvotu igrača 'ispod godina':

- Prezadovoljan sam povjerenjem koje mi je ukazao trener. Uvijek nastojim dati sve od sebe i to je ono što svaki put mogu obećati. Svjestan sam kako je bilo dobrih i lošijih predstava- rekao je Pajić.

Premda je Rendulić nakon utakmice sa Solinom neslužbeno najavio kako će odmoriti Pajića, čini se kako će šibenski Međimurac ipak zaigrati protiv svog dojučerašnjeg kluba. Pajić je i najbolji Rendulićev skaut za momčad Međimurja:

- Činjenica je da su dosta promijenili momćad u odnosu na prošlu sezonu. No, vrlo su nezgodni doma i znaju igrati. Sjećate se kako lani Šibenik dvaput nije uspio pobijediti Međimurje. To znači da nam neće biti lako, ali ako Šibenik odradi posao kako znamo trebali bismo ostvariti pozitivan rezultat. A za Šibenik je pozitivan rezultat- pobjeda- veli Pajić, koji će prvi put zaigrati u 'krivom' dresu u Čakovcu:

- Sretan sam i jedva čekam istrčati na svoj stadion u drugom dresu. Samo se nadam kako će nas doći gledati puno ljudi- zaključio je desni branič Šibenika.

Krunoslav Rendulić je naglasio kako je Međimurje kvalitetna ekipa koja teži nadigravanju:
- Rekao bih da su čak i domaćinska ekipa. Čeka nas težak zadatak, ali Šibenik uvijek i svugdje ide na pobjedu- jasan je trener 'narančastih'.

On ima slatke brige glede početnog sastava. Kako je i sam kazao da će u Čakovcu uglavnom igrati ekipa koja je minule subote pobijedila Solin, moguće je da ponovno posegne za Karlom Bilićem na poziciji lijevog beka, to više što se momak iz Dugog Rata pokazao kao joker koji je svojim golom donio tri boda protiv 'plavih' s Jadra. U vezni red se vraća Marko Bulat, koji je odradio kaznu zbog tri žuta kartona. Budući da je Toni Španja solidno odradio posao protiv Solinjana, moguće je da Rendulić odredi predah za njegovog kolegu iz manevra Marija Ćurića, koji je odigrao sve utakmice od početka sezone. Nedodirljivom se čini ofenzivna četvorka Rak- Kukec- Prince- Juričić, premda Ganac Prince, osim debija s Hajdukom 2, nije odigrao na razini koja se od njega očekuje. A nije zanemarivo da i Antunović i Celić odrade dobre role svaki put kad dobiju minutažu:

- Istina, što se sastava tiče imam samo slatke brige. Svi su spremni i motivirani- zaključio je Rendulić bez da je otkrio početnih 11 za Čakovec.

19. travanj 2024 11:04