StoryEditorOCM
Nogometbod bliže opstanku

Šibenčani izvukli bod u Varaždinu nakon groznog prvog poluvremena, za remi zabio Jurić s bijele točke. Pogledajte golove

Piše Krešimir Gulin
16. travnja 2021. - 18:09

Svakome po poluvrijeme - svakome po bod. Tako bi se u najkrećm mogla opisati utakmica Varaždina i Šibenika. Sergio Escobar, trener Narančastih uoči puta u Varaždin je kazao kako se neće zadovoljtiti remijem. Međutim, s obzirom na to kako je njegova ekipa izgledala u prvih 45 minuta može biti zadovoljan bodom, koji je Šibenik još pokoju milju približio sigurnoj luci prvoligaškog spasa.

Hrabro i otvoreno je Šibenik ušao u utakmicu. Međutim, bio je to labuđi pjev, jer su Varaždinci šokirali goste u prvom ozbilnijem prelasku centra. Bilo je to u 11. minuti kada je Herrera s desne strane uposlio Đuraseka koji je imao vremena okrenuti se i naciljati kao da se nalazi na nekom šetalištu, a ne u srcu kaznenog prostora. Nakon udarca kapetana domaćih ništa nije mogao šibenski vratar Rogić koji je ostao ukopan. Ta akcija kao da je dala naslutiti kako će izgledati ostatak prvog poluvremena, a on je protekao u apsolutnoj dominaciji Varaždina, tako da su Narančasti mogli bili sretni što su na odmor otišli samo s jednim golom zaostatka.

Teško je i pobrojati sve izgledane prigode koje su kreirali Varaždinci, jer je praktički svaki njihov prelazak centra značio paniku pred golom Rogića. Ipak, izdvajamo vratnicu Obregona u 17. minuti i nevjerojatan promašaj Benka pet minuta kasnije. Naime, super iskusni napadač je koljenom s dva-tri metra prebacio prazna vrata.

Šibenik je pod vodstvom bivšeg trenera Rendulića slovio kao jedan od najnezgodnijih gostiju u 1.HNL, ali je u prvih 45 minuta u Varaždinu bio podrezanih krila. Zabilježili smo tek dva udarca iz daljine Jurića i Mese, ali bilo je to samo za statistiku ili zagrijavanje vratara Horkaša.

Shvatio je Escobar da je vrag odnio šalu, pa je odmah na početku drugog poluvremena napravio trostruku zamjenu. Promiješao je Španjolac karte i Šibenik je življe izgledao u nastavku. U 53. minuti Horkašu je zaprijetio stoper Batarelo, a minutu kasnije golmana Varaždina testirao je i Bulat izravno iz kornera.

Radio je i VAR u 57. minuti, gledao je Lovrić jedan kontakt Emira Sahitija i Memije u kaznenom prostoru, no nije bilo najstrože kazne za Šibenik.

Druga VAR intervencija bila je sretnija za Šibenik. Prekršaj Kolarića nad Suadom Sahitijem Lovrić je izvukao izvan kaznenog prostora. Međutim, na intervenciju iz VAR sobe sudac je promijenio odluku, presudio je kako se fauk zbio unutar šesnaesterca i pokazao na bijelu točku. Najbolji strijelac Narančastih silovito je s 11 metara zatresao Horkaševu mrežu.

Mogao je Šibenik i do potpunog preokreta u 80. minuti. Vrijedni Pajić je lijepo centrirao, ali Jurić 'za dlaku' zakasnio na ubačenu loptu.

I kada se činilo da gosti potpuno kontroliraju događanja na travnjaku, Varaždin je stigao do odlićne šanse za trobod. Iz prekida je centrirao Postonjski, glavom je 'strišao' Senić, ali refleksno je reagirao Rogić i sačuvao svoju momčad.

Na koncu, završilo je podjelom bodova. Čini se i najrealnijim ishodom s obzirom na viđeno na travnjaku.

Varaždin- Šibenik 1:1 (1:0)

VARAŽDIN- Stadion Varteks. Bez gledatelja. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) -6. Strijelci: 1:0 Đurasek (11.), 1:1 Jurić (75./11 m). Najbolji igrač: Deni Jurić (Šibenik).

Varaždin (4-3-3): Horkaš (6)- Memija (6), Ćelić (6,5), Pellumbi (6,5), Tkalčić (6) (od 46. Kolarić 5)- Guera Djou (6) (od 85. Senić -), Postonjski (6), Đurasek (7)- Herrera (6) (od 72. Petković -), Benko (5,5) (od 85. Vuk -), Obregon (6).
Šibenik (4-2-3-1): Rogić (6,5)- Pajić (6,5), Schildenfeld (6), Bilić (5) (od 46. Batarelo 6,5), Kvesić (6) (od 72. Laća -)- Mesa (6), Bulat (6)- Prince (5) (od 46. S. Sahiti 6,5), Rak (5) (od 46. Mina 6,5), E. Sahiti (6,5) (od 87. Todoroski -)- Jurić (7).

16. travanj 2024 22:22