StoryEditorOCM
NogometImaju bodove i novac

Šibenčani imaju dvostruki razlog za slavlje: Kolumbijski vlasnici našli partnere koji će ugasiti požar na Šubićevcu

Piše Krešimir Gulin
19. prosinca 2021. - 19:34

Nogometaši Šibenika na najbolji mogući način završili su jesenski dio sezone. Na gostovanju u Velikoj Gorici pobijedili su domaćina (3:2) i podebljali, ionako više nego solidan, bodovni konto koji im jamči vrlo mirno proljeće, odnosno praktički siguran ostanak u prvoligaškom društvu.

Paralelno s utakmicom na velikogoričkom travnjaku, kolumbijski vlasnici HNK Šibenika, točnije predsjednik Uprave Eduardo Zapata, u Zagrebu je igrao vrlo važnu 'utakmicu' koja je odlučivala o financijskoj sudbini prvoligaša sa Šubićevca.

Prema neslužbenim informacijama, Kolumbijci su pronašli nove partnere koji bi na Šubićevac trebali ubrizgati spasonosnu financijsku injekciju. Ili, svotu kojom će pokriti sve dugove prema igračima, stručnom stožeru, radnoj zajednici, dobavljačima, FIFA-i... Ima toga podosta, navodno je trenutačni dug vrlo blizu milijun eura.

Podsjetimo,igrači su prošlog tjedna zaprijetili kako neće putovati u Veliku Goricu zbog dugovanja. U konačnici, ispostavilo se kako je to bio samo pritisak na vlasnike. I igrači i stručni stožer preveliki su profesionalci da bi sebi takvim nepopularnim potezom obilježili karijeru.

Reagirao je već spomenuti Zapata i u četvrtak održao sastanak s iskusnijim igračima i obećao im isplatu svih dugova otprilike do siječnja, odnosno do početka proljetnog dijela prvenstva. U tom kontekstu spominjao je i partnere iz Miamija.

image
Damir Krajac/Cropix

Čini se kako su Kolumbijci baš u investitorima iz SAD-a, čiji su korijeni iz okolice Šibenika, točnije Primoštena, povezanima s nekim hrvatskim nogometnim menadžerima, našli privremenu slamku spasa za Šubićevac. Kako se doznaje, novac za dio zaostalih plaća u ponedjeljak bi već trebao biti na računima. Također, šuška se kako su novi partneri spremni izdvajati oko 200 tisuća dolara mjesečno za tekuće poslovanje kluba sa Šubićevca.

To znači da su iz igre ispali britanski ulagači, okupljeni oko Zorana Cvetkovića, oca nogometaša Šibenika Alexa, koji su Kolumbijcima na stol stavili vrlo konkretnu ponudu. Prema neslužbenim podacima, 'tešku' nešto više od 2,6 milijuna eura do konca sezone i uz činjenicu da bi Kolumbijci i dalje ostali u upravljačkoj strukturi kluba, ali s manjinskim udjelom.

No, izgleda kako od Britanaca na Šubićevcu neće biti ništa. Kako sada stvari stoje, i dalje će Kolumbijci voditi glavnu riječ sa svojim partnerima iz SAD-a i Hrvatske.

Jedan od njihovih prvih zadataka bit će otkup ugovora odličnog napadača Marina Jakoliša od Hajduka. Prema zadnjim informacijama, taj posao je vrlo blizu zaključenja. Šibenik će Bijelima uplatiti oko 250 tisuća eura, a zauzvrat će Jakoliš postati i formalno igrač Narančastih.Drugo je pitanje hoće li napadač koji je jesenas zabio 10 golova i ostati u dresu Šibenika ili će biti ekspresno prodan? Ova potonja opcija čini se izvjesnijom, budući da je Šibenik praktički osigurao ostanak u 1.HNL, a svježi kapital nasušno je potreban šibenskoj blagajni.

03. svibanj 2024 02:19