StoryEditorOCM
NogometGLATKI PORAZ

Šibenčani bez ‘pola momčadi‘ potopljeni u Gradskom vrtu, debitirao Močinić. Pogledajte golove s utakmice

Piše Krešimir Gulin
11. svibnja 2021. - 21:27

Bila je to utakmica bez rezultatskih okova, jer su i jedni i drugi ranije riješili svoje statuse za tekuću sezonu. Šibenčani uspješno budući da su izvadili prvoligašku vizu  i za iduću godinu, Osječani ne baš tako, pošto su izgubili bitku za titulu s Dinamom.

Stoga je trener Šibenika Escobar lišio dugog puta u Slavoniju umorne Schildenfelda, Sahitija, Kvesića i Pajića. Djelomično i zato kako bi ih odmorio za nedjeljnu utakmicu s Hajdukom. Jer, iako je u Dalmaciju manje od dva mjeseca Španjolac dobro zna kakav rivalitet vlada između Narančastih i Bijelih.

Najavio je Escobar kako će u Osijeku hrvatska javnost upoznati neke mlade Šibenikove nogometaše, ali je u prvih 11 Kolumbijce Minu i Torresa pretpostavio domaćim momcima Laći, Grdiću, Raku... Vjerojatno će gazde iz Kolumbije biti zadovoljni tom odlukom, za razliku od zakletih navijača Šibenika koji vole u narančastom dresu vidjeti 'svoju dicu'.

Osijek je krenuo poduzetnije i u 11. minuti dočekao prvu veliku prigodu. Udarac Jurčevića odsjeo je na gredi uz blok Šibenikove obrane. Sjajan porez izveo je Kleinheisler u 15. minuti, no njegov šut otišao je pored gola. Atraktivne pokušaje Osijeka nastavio je i Pilj, međutim Labrović je i ovaj put ostao bez posla.

Konačno, uspjeli su domaćini zabiti u 28. minuti. Ali, Žaperov gol nije priznat jer je nakon VAR provjere sudac Vidulin procijenio da je Mierez iz zaleđa ometao Labrovića u intervenciji.

Šibenik je strpljivo čekao svoju prigodu i dočekao je u 35. minuti 100 postotnu šansu. Bulat je kao rukom poslužio Minu, no uspješniji od njega u situaciji 'jedan na jedan' bio je osječki vratar Ivušić.

Premda se osam kola hladio na klupi, Nediljko Labrović nije zaboravio braniti. Na sjajna izdanja s početka prvenstva Glavičanin je podsjetio u 53. minuti kada je zaustavio Miereza u matnoj situaciji.

Labrović kao da je začarao Miereza i četiri minute kasnije, jer je Argentinac iz kaznenog udarca pogodio vratnicu. Sudac Vidulin je na bijelu točku pokazao bez razmišljanja nakon što je Bilić pokosio Santinija u kaznenom prostoru.

Međutim, nije ni Labrović ništa mogao nakon velemajstorskog poteza iskusnog Santinija u 65. minuti. Zadranin je štopao jednu dugu loptu i onda iz okreta pogodio u suprotni kut, baš neobranjivo za zasluženo vodstvo Osijeka.

Najbolji strijelac HNL-a Mierez, ipak je uspio poentirati u 73. minuti iz blizine nakon lijepe asistencije Bohara. Argentincu posao nije bio težak jer je obrana Šibenika izgledala kao kameni svatovi.

Narančaste je nokautirao bivši hajdukovac Gyursco duboko u sudačkoj nadoknadi na asistenciju talentiranog Belje.

Notirajmo da je prve minute za Šibenik odigrao Ivan Močinić, no ni on nije pomogao svojima da upišu i četvrti poraz od Osijeka u isto toliko utakmica ove sezone. Dapače, Bjeličina momčad jedina je kojoj Šibenik nije uspio zabiti pogodak.

Santini 1:0

Mierez 2:0

Gyursco 3:0

Osijek- Šibenik 3:0 (0:0)

OSIJEK- Stadion u Gradskom vrtu. Bez gledatelja. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) -6. Strijelci: 1:0 Santini (65.), 2:0 Mierez (73.), 3:0 Gyursco (90+3). Najbolji igrač: Ivan Santini (Osijek).

Osijek (4-1-3-2): Ivušić (6,5)- Silva (6,5), Gutieri (6), Čeberko (6), Jurčević (6,5) (od 87. Bočkaj -)- Žaper (6),- Kleinheisler (6,5) (od 78. Gyursco 6,5), Pilj (6,5), Lopa (5,5) (od 63. Bohar 6,5)- Santini (7) (od 78. Vuković -), Mierez (6) (od 87. Beljo -).

Šibenik (4-2-3-1): Labrović (6)- Todoroski (5), Batarelo (5) (od 83. Grdić -), Bilić (5), Mina (5)- Alimi (5,5), Bulat (6)- Martin (5) (od 61. Prince 5,5), Ćurić (5,5) (do 67. Močinić -), Torres (5) (od 46. S. Sahiti 5,5)- Jurić (5) (od 83. Laća -).

20. travanj 2024 08:39