StoryEditorOCM
Nogometdrugoligaški derbi

Šibenčane muče problemi u obrani, trener Mario Carević otkrio na kojeg igrača ne računa

Piše Krešimir Gulin
31. kolovoza 2023. - 14:03

Malo tko je očekivao da će dvoboj Šibenika i Zrinskog iz Jurjevca biti istinski drugoligaški derbi. Ne zbog Narančastih za koje se vjerovalo da će biti favoriti SuperSport Prve NL, već zbog kluba iz okolice Osijeka koji je tek ušao u viši rang i postao hit prvenstva.

Obje ekipe imaju po tri pobjede u prva tri kola i vrlo respektabilnu gol razliku. Šibenik (9:2), a Zrinski (7:1). Stoga, nema dvojbe da publiku na Šubićevcu, ali i pred malim ekranima očekuje mala nogometna poslastica:

- Ove sezone se odjećamo baš dobro na Šubićevcu, pred svojom publikom, Iskreno, volio bih igrati svaku utakmicu na domaćem terenu. Mi smo u izgradnji kulta takve momčadi protiv koje bi svaka ekipa trebala imati respekt kada dolazi na Šubićevac. No, protiv Zrinskog očekujem baš tešku utakmicu. I to nije floskula. Vidjet ćete da je to sasvim drugačija momčad od ovih protiv kojih smo igrali do sada. Jako dobro su posloženi, imaju kvalitetu i prema naprijed, a najviše ih krasi svojevrsan fanatizam. Oni se gotovo doslovce bacaju na glavu- kazao je Mario Carević, trener Šibenika o utakmici sa Zrinskim kojeg s klupe vodi Igor Budiša, bivši stoper Narančastih iz sezone u kojoj je izboren plasman u Europu te u finale Kupa Hrvatske.

Carević je otkrio kako se iskusni veznjak Bačelić- Grgić vratio u normalan trening. No, strateg Šibenika ima nemalih problema u obrani:

- Pavičić će početkom tjedna na ‘magnet‘, moramo točno vijdeti o čemu se radi jer njegova ozljeda predugo traje. Nadalje, stopera Osmankovića opet muče problemi koje je imao i u pripremama. Još nismo sigurni hoće li biti spreman- rekao je Carević.

Stoga je bilo logično pitanje kakav je status Stefana Perića, koji je do sada bio u zapisniku, ali nije ulazio u igru?

- On je na odlasku otkako sam došao u Šibenik. Znam da je bilo nekih ponuda za njega, ali ne znam hoće li se i kada neka od njih realizirati. Osobno, volio bih da igrač takve kvalitete ostane u Šibeniku, samo pod uvjetom da glavom bude prisutan. Dok se njegov statu ne riješi ja na njega ne računam niti u jednoj konstelaciji- objasnio je trener Narančastih.

image

Stefan Perić

Nikša Stipaničev/Cropix

Kako sada stvari stoje, jedina alternacija na stoperskim pozicijama je Gačić. Ode li Perić, ne bi bilo loše da uprava kluba razmisli o dovođenju još jednog obrambenog igrača posebno ako se zna da Carević preferira igru s tri stopera. To više što je upitno vrijeme povratka desnog bočnog Pavičića, čiju poziciju je, za sada, dobro pokrio Kolega.

Carević je otkrio i kako razmišlja o tome da Španjolca Poza napokon gurne od početka na travnjak:

- Pozo je u relativno maloj minutaži bio silno efikasan. Međutim, i Marijanović je odigrao jako dobro na toj poziciji. Inače, nikoga neću staviti u momčad zbog kompromisa ili imena. mene to ne zanima. Nastojat ću biti pošten i praveda. Vjerujem da igrač to osjećaju- veli Carević.

Za razliku od obrane, trener Narančastih u napadu ima samo slatke brige. Čak i luksuz da igrače poput Ivana Laće drži kao džokere s klupe.

Mladi napadač koji se iz Dinama vratio u matični klub otlkonio je sve brige oko svoje ozljede:

- Normalno sam u treningu, premda smo na prvu svi mislili kako se radi o rupturi. U konačnici, bilo je to samo blago istegnuće- dobre vijseti nosi Laća.

Istaknuo je kako se prvi put u karijeri susreće sa sustavom igre kojeg preferira Carević:

- Pokazalo se da taj sistem dosta dobro funkcionira. Mislim kako nije loš ni za mene, jer mogu igrati čistu ‘devetku‘, ali i polušpicu- veli Laća koji je svojim golom donio vrijedna tri boda protiv Solina u Dugopolju:

- Odlično smo krenuli u sezonu, nadam se da ćemo tako i nastaviti. Za pobjedu protiv Zrinskom morat ćemo dati 100 posto, jer su se i oni u prva tri kola pokazali kao vrlo čvrsta momčad- zaključio je Laća.

Utakmica Šibenik- Zrinski igra se u petak u 18 sati na Šubićevcu, uz TV prijenos na MaxSportu. Sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca.

03. svibanj 2024 02:56