StoryEditorOCM
Nogometzabio i debitant

Sesvete pale u tri minute: Šibenik pobjedom startao u proljetni dio sezone i zadržao priključak za liderom

Piše Krešimir Gulin
17. veljače 2024. - 17:29

Nogometaši Šibenika pobjedom su startali u proljetni dio prvenstva i zadržali priključak za vodećim Zrinskim. Naime, uoči dvoboja sa Sesvetama Narančasti su imali pritisak, budući da su Jurjevčani ranije svladali Cibaliju i pobjegli na plus osam.

Međutim, momčad trenera Marija Carevića uspješno je odradila svoj zadatak i vratila se na minus pet, koliko je bilo i prije početka drugog dijela sezone.

image

 Mario Carević, trener Šibenika

Niksa Stipanicev/Cropix

Narančasti su se poprilično mučili u prvoj polovici prvog dijela. Sesvete su se pokazale kao tvrd protivnik, protiv kojeg je jako teško igrati.

Bez većih uzbuđenja igralo se do 24. minute kada su domaći uspjeli ‘načeti‘ obranu gostiju. Najveći krivac za gol Šibenika je kapetan gostiju Kulenović koji je nespretno u skoku srušio Božića u kaznenom prostoru.

Sudac Melnjak pokazao je na bijelu točku, a Majić sigurno zabio pod gredu Žigera.

Samo tri minute kasnije gosti su doživjeli još jedan težak udarac.

Veznjak Duvnjak grubo je startao na Poza, pa mu je Melnjak pokazao drugi žuti karton. Bio je to brutalan start te sudac ne bi pogriješio da je Duvnjaku udijelio izravno crveni karton.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Kada su ostali s igračem manje Sesvećani su izgubili na agresivnosti te je Šibenik počeo lakše kontrolirati stvari na terenu.

Kontinuirani posjed donio je Narančastima i drugi zgoditak prije odlaska na odmor. Kolega je sjajno asistirao Majiću, koji je ušao u šesnaesterac zaobišao i vratara Žigera te rutinski pospremio loptu u mrežu.

Šibenik je bio apsolutno dominatna momčad i u drugih 45 minuta. Domaćini su znalački koristili igrača više u polju i ostavili Sesvete praktički bez prijetnje prema vrataru Đakoviću.

Da budemo do kraja precizni, čuvar mreže Šibenika prvu ozbiljniju intervenciju imao je tek u 78. minuti.

Konačno, domaćini su nadmoć okrunili u 88. minuti. Debitantski nastup u narančastom dresu pogotkom je okrunio makedonski napadač Toshevski u kojega silno vjeruje trener Carević.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenik- Sesvete 3:0 (2:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 753. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). Strijelci: 1:0 Majić (25./11 m), 2:0 Majić (40.), 3:0 Toshevski (88.). Crveni karton: Duvnjak (Sesvete)- u 28. minuti (drugi žuti). Najbolji igrač: Josip Majić (Šibenik).

Šibenik: Đaković, S. Perić, Punčec, Dujmović, Kolega, Roca (od 62. Marijanović), Pozo (od 79. Bačelić-Grgić), Cvijanović, Božić (od 62. Delić), Laća (od 62. Torres), Majić (od 79. Toshevski).

Sesvete: Žiger, Kulenović, Petrak, Braun, Mamić (od 65. Čuljak), Duvnjak, Sušak, Vukasović, Matić (od 65. Topić), Banovec (od 46. Brigić), Ljubanović (od 74. K. Perić).

26. travanj 2024 12:21