StoryEditorOCM
Nogometpišu mediji

Senzacionalna vijest iz susjedstva: bivši trener Rijeke naprasno napustio klub kako bi preuzeo klupu Šibenika?!

Piše Tomo Ničota/SN
25. svibnja 2022. - 15:41

Slovenski sportski dnevni list 'Ekipa' u svom tiskanom izdanju u srijedu donijela je senzacionalnu vijest; Simon Rožman, bivši trener Rijeke, naprasno napušta klupu Celja da bi postao trenerom Šibenika! Trener koji je s Rijekom osvojio Kup, prošle je godine preuzeo Maribor, međutim, nakon otprilike osam mjeseci otišao je iz Ljudskog vrta, a početkom ove godine sjeo je na klupu Celjana.

Prvaci iz sezone 2019./20. nisu imali dobru sezonu, završili su na osmom mjestu, ali unatoč tome Rožmanova se budućnost na klupi nije smatrala upitnom. Vlasnici kluba uložili su u klub, cilj je novi uzlet na vrh ljestvice, Rožman je bio važna karika u tom lancu. Međutim, iako službene potvrde da je otišao s klupe još nema, slovenski kolege tvrde da je to 'gotova stvar', a da je razlog što je Rožman pokrenuo pregovore o dolasku na klupu Šibenika te da bi Šubićevac trebao biti njegova nova postaja, pišu Sportske novosti.

Tragom te vijesti ispitali smo u nogometnim krugovima kakva je situacija s Rožmanom Šibenikom, s više strana dobili smo potvrdu da tu 'ima nešto', da postoje kontakti, ali nitko sa sigurnošću ne može reći hoće li se suradnja i ostvariti. Šibenik je bez trenera, nakon što ga je na kraju sezone napustio Dean Računica, a klupski se planovi u novoj sezoni uglavnom svode na forsiranje mladih igrača, a baš bi Rožman u toj priči bio idealan kadar. No, hoće li se to na kraju i dogoditi, hoće li se slovenski stručnjak vratiti u HNL, znat ćemo idućih dana.

18. travanj 2024 18:51