StoryEditorOCM
Nogometobnova stadiona

Šef nogometnog saveza najavio šminkanje Šubićevca!? Grad: Spremni smo sudjelovati, ali za sada nema ništa službeno

Piše Krešimir Gulin
11. listopada 2022. - 18:27

Za šibenske prijatelje nogometa poput melema za uši zazvučala je najava Marijana Kustića, predsjednika HNS-a, u HTV-ovoj emisiji Otvoreno, da će se u paketu obnove hrvatskih stadiona naći i onaj na Šubićevcu. Zadovoljni su i u Krešimirovom domu, gdje stoluje šibenska Gradska uprava, iako Kustić nije otkrio niti jedan konkretni potez ili plan u vezi obnove Šubićevca.

Premda je stadion na Šubićevcu u dugogodišnjoj koncesiji privatnog vlasnika HNK Šibenika, trenutačno je to obitelj Jurić, formalno su svi sportski objekti gradsko vlasništvo:

- Hvala Bogu da podržavamo svaku takvu inicijativu. Bit ćemo spremni sudjeovati u svakoj investiciji glede stadiona na Šubićevcu koju pokrenu bilo Vlada RH, bilo HNS. Međutim, u ovom trenutku službeno još ne znamo ništa o mogućoj obnovi stadiona. Znamo samo za načelnu inicijativu i ono što smo čuli u medijima - rekao je Danijel Mileta, dogradonačelnik Šibenika.

A nema dvojbe da Šubićevac vapi za obnovom. Zadnji konkretni potez u tom smjeru bilo je postavljanje hibridnog travnjaka i uređenja dijela zapadne tribine prošlog ljeta.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Kao sljedeći korak u ‘šminkanju‘ Šubićevca nameće se rekonstrukcija istočne tribine koja je trenutačno namijenjena samo gostujućim navijačima i koja je daleko od komfora kakav priliči jednom prvoligaškom stadionu. Inače, još od Mediteranskih igara održanih davne 1979. godine govori se o izgradnji poslovnih prostora ispod te tribine, no to je još uvijek samo sanak pusti. Jednako kao i izgradnja sjeverne i južne tribine, tako da Šubićevac do daljnjeg ostaje stadion samo sa zapadom i istokom.

25. travanj 2024 16:46