StoryEditorOCM
NogometPresudio Perićev gol

Savršena večer za Narančaste: Šibenik prvi put pobijedio u Koprivnici otkako je HNL-a

Piše Krešimir Gulin
17. veljače 2023. - 19:04

Savršena večer za Šibenik u Koprivnici. Ne samo što su uzeli vrlo važne bodove za bijeg s dna tablice, nego su ubiježili i prvu pobjedu na ‘Apašu‘ otkako je HNL-a.

Uoči utakmice trener Šibenika Čanadi našao se u velikim glavoboljama jer je ostao bez oba centarfora. Čop je osjetio zatezanje u zadnjoj loži, a Radonjić se nije oporavio od bolesti, pa su Narančasti ostali bez klasičnog napadača u zapisniku. Stoga je mjesto u vrhu napada zauzeo Špeljak, po vokaciji krilni igrač.

image

 Damir Čanadi, trener Šibenika

Goran Mehkek/Cropix

U prvih 15-ak minuta domaćin je bio izrazito bolja momčad. Gotovo svaki prekid koji je izveo stoper fine lijeve noge Martinaga, bio je poput opće opasnosti za gostujućeg vratara Rogića. Od nekoliko opasnih situacija izdvajamo onu kada je centaršut Martinage izravno iz kornera očešao Rogićevu vratnicu.

I kako to u nogometu često biva, objektivno lošiji takmac je poveo. U 20. minuti udarac iz kuta je izveo Hiroš, a na njegovu oštru loptu je natrčao Perić i s 3-4 metra zakucao u mrežu domaćih.

Na početku drugog poluvremena, Šibenik je mogao i trebao povećati prednost. Po desnom krilu se u kazneni prostor Slavena sjurio Dolček. Mogao je rođeni Koprviničanin usposliti bolje postavljene svoje suigrače, no odlučio se šutirati i proslaviti domaćeg vratara Čovića.

U 64. minuti tresla se mreža Šibenika, međutim Koprivničani su zabili iz ‘debelog‘ zaleđa što je potvrđeno i iz VAR sobe.

U tim trenucima domaći trener Zekić bacio je sve karte na napad te je u igru uveo i veterana Krstanovića. Tako da je Slaven imao dvije ‘leteće krstarice‘ u vrhu napada Manaja i Krstanovića. Grčevito se Šibenik branio od naleta domaćina, ali su Narančasti imali i dosta prostora za kontranapade.

Mogli su gosti riješiti pitanje pobjednika u 72. minuti, no u izglednoj kontri traljavao je tukao Špeljak, pa je još jednom Čović spasio Koprviničane.

I treću čistu kontru imali su Šibenčani u drugom poluvremenu, u 85. minuti opet je pobjegao Dolček međutim u ključnom trenutku blokirao je Martinaga.

Srećom po Šibenik, promašaji ih nisu skupo stajali, jer je Perošević u 89. minuti zapucao zicer, pa su gosti otišli kući pjevajući.

image
Goran Mehkek/Cropix

Slaven Belupo - Šibenik 0:1 (0:1)

KOPRIVNICA- Stadion ‘Ivan Kušek Apaš‘. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) - 7. Strijelac: 0:1 Perić (20.). Najbolji igrač: Stefan Perić (Šibenik).

Slaven Belupo (3-4-3): Čović (6,5)- Tepšić (5,5) (od 46. Bosec 5,5), V. Soldo (5,5), Martinaga (6)- Mudražija (5,5), Marina (5) (od 63. Krstanović 5), Jambor (5,5) (od 78. Mioč -), Talys (6)- Crnac (5,5) (od 78. Perošević -), Manaj (5,5), Hoxha (5,5) (od 78. Žuljević -).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (7)- Kvržić (6,5), Perić (7,5), Matić (7), Kvesić (7) (od 87. M. Soldo -)- Čanađija (6,5), Đira (6,5) (od 83. Mesa -)- Dolček (6,5), Hiroš (6) (od 73. Knežević -), Arai (6) (od 83. Mina -)- Špeljak (6) (od 73. Kreković -).

26. travanj 2024 12:10