StoryEditorOCM
NogometVečeras pod reflektorima

Samo je pobjeda bitna: Šibenik na prekretnici, Dragovoljac mora pasti!

11. listopada 2017. - 11:42

Vodi li Borimir Perković jednu od posljednjih utakmica na šibenskoj klupi prije odlaska u stožer hrvatske nogometne reprezentacije? To pitanje dominiralo je kao sjena na presici na Šubićevcu prije utakmice s Hrvatskim dragovoljcem. No, šibenski su izvjestitelji bili uskraćeni za precizan odgovor na to pitanje. Perković je, makar deklarativno, bio potpuno usredotočen na novi ligaški ispit, što ih danas očekuje sa Sigećanima. Tek je primijetio da su taktičke novine, koje je za utakmicu s Ukrajinom donio njegov prijatelj i zemljak Zlatko Dalić, bile pun pogodak.

Uz Perkovića se pred novinarima pojavio i šibenski Nigerijac Aliyu Mohammed Okechukwu. S dvije asistencije jedan od detonatora posljednje pobjede u istarskom Novigradu.
- Zadovoljan sam načinom na koji smo igrali u Novigradu. Ta utakmica je pokazala kako bismo trebali ubuduće izgledati na terenu. Naravno, uvijek postoji prostor za napredak. Tu, prije svega, mislim na desnu stranu obrane, koja nije najbolje funkcionirala poslije izlaska Pecolaja. Domaće utakmice s Dragovoljcem i Lučkim dobra su šansa da trasiramo put prema gornjem dijelu ljestvice. Mislim da je najbitnije pobijediti. Nije bitno kako. Dojam je u ovako važnim utakmicama, ipak, u drugom planu - rezonira krilni napadač "narančastih".

Okechukwu se samo slatko nasmijao na novinarsku primjedbu "kako nije dovoljno sebičan"! Umjesto njega, odgovorio je trener Perković.
- Slažem se s vama. Oki igra sve bolje, ali trebao bi više gledati prema protivničkim vratima - smatra Perković.

Više od Okijeve (ne)sebičnosti Perkovića, očigledno, muči tko će uskočiti na desni bok ako Robert Pecolaj ne sanira ozljedu iz Novigrada. To više što jedna od potencijalnih alternativa za tu poziciju, Ivan Stanić, ima tri žuta kartona.
- Ako Pecolaj bude spreman, nema posebnog razloga mijenjati momčad koja je donijela tri boda u zadnjem kolu. Hrvatski dragovoljac je, prema zadnjim rezultatima i igrama, čvrsta, neugodna momčad. No, siguran sam da će im i te kako faliti stoper Tomislav Puljić. Nisam se, međutim, previše zamarao skautiranjem Sigećana. Uvjeren sam da uspjeh u toj utakmici isključivo ovisi o našoj igri. Ne smijemo biti brzopleti i dekoncentrirani kao što smo bili u tom nesretnom meču s Dugopoljem. Nova tri boda samo bi potvrdila kako je pobjeda u Novigradu naša prekretnica u ovoj sezoni - kazao je Borimir Perković.

Ako Pecolaj ipak ne bude spreman, najvjerojatnije će ga zamijeniti nominalni ofenzivac Luka Fuštin. No, šuška se da bi tu ulogu u jednoj kombinaciji mogao prisilno preuzeti i mlađahni Marko Bulat. On bi na taj način zauzeo poziciju, na kojoj se proslavio njegov otac Josip.
Dvoboj Šibenika i Hrvatskog dragovoljca počinje u 17 sati, s prijenosom na HNTV-u.
Vjerojatni sastav Šibenika: Žitnjak, Pecolaj, Vukorepa, Šare, Musa - Roca, Celić - Brito, Alispahić, Okechukwu - Brekalo.

26. travanj 2024 13:53