StoryEditorOCM
NogometTko će naslijediti Milina?

Sablić sve dalje od klupe Šibenika, Kartelo vodi Narančaste u Rijeci: ‘Batarelo nije jedini krivac za katastrofu‘

Piše Davor Trutin/SN
15. veljače 2022. - 09:42
Na Šubićevcu se još osjećaju posljedice šokantnog poraza od Hrvatskog dragovoljcailustracija/Nikša Stipaničev/Cropix

Sa Šubićevca i dalje nema bijelog dima po pitanju novog trenera uzdrmanog prvoligaša. Iako se u kuloarima najčešće spominjalo ime Gorana Sablićam, čini se da od toga na kraju ipak neće biti ništa. Navodno čeka nešto u inozemstvu, odbio je i jednu ponudu iz Poljske, a trenutno se želi malo odmoriti od nogometnih ritmova.

- Marko Kartelo je naš v.d. trenera, vodit će momčad protiv Rijeke na Rujevici, a što će biti dalje ne znam. Sve su opcije u igri - kazao nam je jučer sportski direktor šibenskog prvoligaša Hrvoje Kulušić.

Novost je da je Kartelu kao pomoćnik priključen Hrvoje Slavica, negdašnji vratar Šibenika, a za dan-dva stožer kluba sa Šubićevca pojačat će se još jednim članom.

Za to vrijeme momčad trenira pod paskom Marka Kartela, oporavlja se od crnog petka i nestvarnog šoka protiv fenjeraša Hrvatskog dragovoljca, a pred vratima je već ranjena Rijeka, koja momčad iz Krešimirova grada čeka na svojoj Rujevici.

A što o svemu kažu igrači?

- Radimo i pripremamo se za Rijeku, za novi težak ispit, posebice nakon ovog šoka protiv Hrvatskog dragovoljca. Nije lako, takvi porazi se ne događaju često, sigurno da nas je sve to uzdrmalo. Ali, svi smo prihvatili svoj dio odgovornosti, prihvatili smo objektivne kritike i vjerujemo da ćemo se brzo dignuti - kaže nam Mario Ćurić.

Kapetan šibenskog prvoligaša svjestan je da petarda protiv posljednje momčadi lige, ma koliko ona bila zaslužena, otvara mnoštvo upitnika. Zašto, kako?

- Slažem se, teško mi je pronaći pravi razlog. Vjerojatno se sve ono loše što se događalo u klubu posljednjih mjeseci odrazilo u tih 90 minuta. Sigurno je to bila naša najlošija partija, koja se teško može ponoviti, nemoć, posebice nakon prvog primljenog gola. Protivniku je sve ušlo u gol, da su pucali s centra sigurno bi i to pogodili... A mi smo bili posve ispražnjeni. Nije da nismo željeli, ali jednostavno tako se sve posložilo.

Trag na igračima

Ceh je platio trener Milin, ali se dirnulo i u svlačionicu.

- Žao mi je da je tako, obično prvi strada trener, a posebno mi je krivo zbog Batarela. Ako smo krivi, onda smo svi jednako krivi. Ali, takva je odluka ljudi koji odlučuju u klubu.

Navijači su također bili ogorčeni onime što su morali gledati u petak?

- Potpuno ih razumijem, i nama je bilo loše od svega. Nadam se da ćemo ih opet razveseliti dobrim igrama i pobjedama.

Može li se momčad oporaviti u tjedan dana?

- Neće biti lako, ovakav poraz ostavlja traga na igračima, ali mi jednostavno nemamo pravo misliti na petardu od Hrvatskog dragovoljca, samo se moramo fokusirati na Rijeku. Oni su izgubili u derbiju, htjet će se iskupiti pred svojim navijačima, ali mi smo u svim dosadašnjim utakmicama dobro parirali Riječanima, pa se nadam da će tako biti i u nedjelju - kazao nam na kraju razgovora Mario Ćurić, Šibenikov kapetan s 57 prikupljenih utakmica u Prvoj HNL.

Šibenik je, inače, u prethodna tri gostovanja na Rujevici radio Rijeci poprilične probleme. Uzeo je, doduše, tek jedan bod i to prošle godine u veljači (2:2), no dva ubilježena poraza bila su minimalna, oba rezultatom 1:2.

24. travanj 2024 04:21