StoryEditorOCM
NogometNogomet

Sa Šubićevca se vidi Prva liga; Šibenik u drugoligaškom derbiju svladao najvećeg konkurenta i pobjegao na pet bodova prednosti

10. studenog 2018. - 16:41

Sa Šubićevca se vidi Prva liga! To se s punim pravom može konstatirati nakon što je Šibenik u drugoligaškom derbiju svladao Varaždin, najozbilnije konkurente za ulazak u viši rang, kojima su sada pobjegli na pet bodova razlike, a imaju i utakmicu manje. Osim bodovne prednosti, prijatelje Šibenika može veseliti i igra koju pružaju njihovi ljubimci. Dobre igre prati i rezultat, pa "narančasti" bilježe četiri pobjede za redom. Uz to, Šubićevac kao nekada postaje neosvojiva utvrda. Na šibenskom stadionu nisu imali što tražiti ni Varaždinci koji su peta momčad u nizu koja ga napušta pognute glave.

Bravu Varaždinaca otključao je mladi reprezentativac Marko Bulat u 20. minuti. On je snažnim udarcem s desetak metara "probušio" vratara Mrmića i okončao lijepu akciju u kojoj je sudjelovalo "pola" momčadi Šibenika. "Odčepilo" se 17-godišnjem Bulatu, koji je zabio već treću utakmicu u nizu.

- Je, odčepilo mi se u zadnje vrijeme, ali to je zasluga cijele ekipe. Bez prave momčadi, pojedinac ništa ne vrijedi- kazao je Bulat.

U prvom poluvremenu je Šibenik igrao baš dopadljivo, pa se s tribina čulo: "Odavno nismo bolje igrali". S druge strane, Varaždinci su teško uspijevali nauditi domaćinima. Imali su samo jednu ozbiljniju situaciju, u 29. minuti kada je udarac Benka fijuknuo pored vratnice.

Pokušao je trener Varaždina Branko Karačić s dvije zamjene na poluvremenu probuditi svoju momčad. Ali, brzo mu je planove pokvario hitronogi napadač Šibenika Prince, koji je u 49. minuti majstorskim udarcem u suprotni kut zabio na asistenciju Blaića.

Bez većih problema Šibenik je do kraja utakmice sačuvao prednost. Samo je u 68. minuti zaprijetio Varaždin, ali tada je na scenu stupio drugi mladi reprezentativac Šibenika- vratar Labrović koji je zaustavio Vuka.

- Nakon ovakve utakmice i ovakvog rezultata osjećam se odlično. Mogu samo čestitati svojim igračima na tome kako su odigrali. Mislim kako smo izdominirali Varadžin u svakom elementu nogometne igre. Ovo je bila jedna od naših najzrelijih utakmica u sezoni- rekao je Borimir Perković, trener Šibenika.

Njegov kolega s varaždinske klupe Branko Karačić na početku utakmice dobio je pljesak šibenske publike, koja nije zaboravila sve dobro što je on napravio kao trener "narančastih". A Karačić je potpisao najveće usojehe Šibenika otkako je HNL-a. Ipak, ovaj put je morao kao gubitnik izaći sa Šubićevca:

- Zaslužena pobjeda Šibenika. Oni su bili konkretniji i zabili su golove nakon naših kardinalnih individualnih pogrešaka. To je presudilo derbi. Šibenik je stekao veliku bodovnu prednost, no prvenstvo još nije odlučeno. Mi želimo hvatati Šibenik i moramo se kvalitetno pojačati u zimskoj stanci- izjavio je Karačić.

Šibenik- Varaždin 2:0 (1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 500. Sudac: Josip Dugandžić (Komin) -7. Strijelci: 1:0 Bulat (20.), 2:0 Prince (49.). Najbolji igrač: Prince Ampem Obeng (Šibenik).

Šibenik: Labrović (7,5), Blaić (8), Vukorepa (7,5), Pandža (7,5) (od 81. Kendeš -), Musa (7,5), Roca (8), Bulat (8) (od 86. Fuštin -), Celić (7), Antunović (7,5) (od 72. Barišić -), Maleš (7), Prince (8,5).

Varaždin: Mrmić (5,5), Bamidele (6), Čelić (5,5), Stolnik (5), Sambolec (5), Golubar (5,5), Jertec (5,5), Miklić (5) (od 46. Kolarić 5,5), Sačer (5,5) (od 81. Brlečić -), Havelka (5) (od 46. Vuk 5,5), Benko (5,5).

19. travanj 2024 09:17