StoryEditorOCM
Nogometturbulentni dani

Sa Šubićevca se i službeno oglasili o smjeni trenera: u ponedjeljak predstavljanje Deana Računice, pomoćnik će mu biti bivši igrač Hajduka i Dinama?

Piše Krešimir Gulin
6. ožujka 2022. - 13:49

Iz prvoligaša sa Šubićevca u nedjelju su se konačno i službeno oglasili o smjeni trenera Marka Kartela, koja se dogodila u petak dan prije utakmice s Dinamom u Maksimiru. Podsjetimo, ta je odluka šokirala, ali i dobro zabavila, hrvatsku nogometnu javnost jer je donesena praktički prije ulaska Narančastih u autobus za Zagreb, odnosno nakon što je Kartelo odradio službenu press konferenciju i najavio utakmicu s Dinamom.

Što je stvarni uzrok Kartelove smjene još uvijek u domeni nagađanja. Puno toga nije jasnije ni nakon očitovanja HNK Šibenika. Između redaka dade se naslutiti da je došlo do narušavanja međuljudskih odnosa i kršenja atmosfere u svlačionici.

Priopćenje kluba sa Šubićevca prenosimo u cjelosti:

- Odluka uprave HNK Šibenik o smjeni trenera Marka Kartela, donijeta je na temelju činjenice kako je u klubu posebno svlačionici trebalo zadržati dobru atmosferu i primjerenu komunikaciju između igrača, ali i igrača i trenera.

Bilo kakvo narušavanje međuljudskih odnosa kao i diskreditaciju bilo koga u Klubu po bilo kakvoj osnovi ne možemo i nećemo tolerirati. U svlačionici se zna tko je “šef” i tko provodi odluke za dobrobit cijele momčadi i Kluba – o tome naime ovise i konačni rezultati.

Iznimno je važno zadržati profesionalnu sinergiju uprave i trenera koja se reflektira na travnjaku i pridonosi percepciji kluba u javnosti. U svrhu zadržavanja sportskog natjecateljskog ozračja na svim klupskim razinama i ostvarivanju što boljih rezultata i ostanka ove sezone u društvu najboljih bili smo primorani na smjenu trenera M.Kartela.

Našem treneru zahvaljujemo se na dosadašnjem radu, a puno uspjeha i sreće želimo u nastavku njegove trenerske karijere- napisali su u HNK Šibeniku.

Zanimljivo, u očitovanju nema niti slova o Stipi Bačeliću- Grgiću i Antoniju Jakolišu, najiskusnijim igračima Šibenika, koji su suspendirani uoči utakmice s Dinamom.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Kako neslužbeno doznajemo, više o sudbini te dvojice nogometaša znat će se nakon njihovog sastanka s Marinom Jurić, predsjednicom Uprave HNK Šibenika koji bi se trebao dogoditi u utorak.

A u ponedjeljak će biti predstavljen i novi trener Narančastih. Premda informacija još uvijek glasi kao neslužbena, praktički je sigurno kako će novi kormilar Šibenika biti Dean Računica.

Navodno, njegov pomoćnik trebao bi biti Sinjanin Mirko Hrgović, nekadašnji odlični lijevi bek Hajduka, Dinama, Splita, Wolfsburga...

26. travanj 2024 14:01