StoryEditorOCM
NogometMarin Jakoliš

‘Sa Šibenikom idem na pripreme, ali ne vidim se iduće tri sezone na Šubićevcu‘

Piše šibenski.hr
4. siječnja 2022. - 09:29

Portal Index.hr objavio je razgovor s Marinom Jakolišem.

Iza Marina Jakoliša je najbolja polusezona u karijeri. Ovaj 25-godišnji igrač Hajduka na posudbi u Šibeniku jedan je od najboljih igrača lige. Šibenik je jedno od najugodnijih iznenađenja HNL-a, a Jakoliš je ključni igrač kluba sa Šubićevca.

U Hajduku osporavani ofenzivac zabio je 10 golova i dodao pet asistencija, a njegov značaj za momčad Šibenika možemo usporediti s onim kakav Marko Livaja ima u Hajduku.

Šibenik je želio otkupiti njegov ugovor od Hajduka, a novi suvlasnik kluba i investitor Marino Jurić je prikupio potrebnih 250 tisuća eura kako bi Jakoliš postao igrač Šibenika. No do posla nije došlo, a rok za otkup istekao je posljednjeg dana prošle godine. Jakoliš će početi pripreme sa Šibenikom, ali odbio je i formalno postati njegov igrač.

U nedjelju popodne pojavila se informacija da se Jakoliš vraća u Hajduk. Ipak, u razgovoru s krilnim igračem Šibenika doznali smo da, barem trenutačno, to nije istina i priznao nam je da nema pojma kako se u medijima pojavila ta vijest. Jakoliš se trenutačno oporavlja od koronavirusa, ali pristao je na razgovor kako bi objasnio što se točno događa, ostaje li u Šibeniku, vraća li se u Hajduk ili postoji neka treća opcija, piše Index.hr

Kako si?

Bolje je nego što je bilo. Imao sam temperaturu nekoliko dana, sad kašljem i grlo me boli, ali bolje je. Valjda će ubrzo proći.

U nedjelju se pojavila informacija da se vraćaš u Hajduk. Što se tu događa?

Pojma nemam otkud ta informacija i tko ju je izbacio u javnost. Hajduk me nije zvao i, koliko ja znam, dogovor da ostanem u Šibeniku do kraja sezone i dalje vrijedi. Nisam se čuo ni s kim iz Hajduka, tako da zaista nemam pojma otkud informacija da se vraćam na Poljud. Ono što znam to je da sa Šibenikom idem na pripreme.

Šibenik je u ponedjeljak ujutro objavio priopćenje u kojem stoji da je klub skupio sredstva za otkup tvog ugovora iz Hajduka, ali su naveli da nisi prihvatio tu ponudu da ostaneš na Šubićevcu. Je li to točno?

Je, točno je. Jako sam zahvalan Šibeniku što mi je dao povjerenje da se nakon Hajduka vratim i pokažem svima koliko vrijedim, ali želim jedan ozbiljan iskorak u karijeri. Bez da me itko krivo shvati, ne vidim se u Šibeniku iduće tri godine. Razgovarao sam s obitelji i menadžerom i donio sam odluku da neću ništa potpisivati. Idem na pripreme sa Šibenikom, a prijelazni rok tek počinje. Tko zna, možda nešto iskrsne.

Želiš li se vratiti u Hajduk?

Kad odigraš polusezonu na ovakav način, kad vidiš da možeš i kad se uspiješ dokazati i sebi i svima ostalima, onda je logično da želiš igrati na višoj razini. Da želiš napraviti iskorak, boriti se za naslov prvaka, za Kup. Međutim, Hajduk me nije vratio i to je to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio si najbolji igrač turnira Četiri kafića, a Gripe su te dočekale ovacijama. Kakav je bio osjećaj?

Fenomenalan, ali baš fenomenalan. Nikad prije nisam igrao na tom turniru. Gledao sam neka finala na televiziji i bila mi je želja da jednom nastupim. Bio sam presretan kad sam dobio poziv, ali ni u snu nisam mogao očekivati da će sve tako završiti i da će reakcija publike biti takva. Prekrasan osjećaj.

Smatraš li da je reakcija navijača bila jasan znak da žele da se vratiš u Hajduk i je li činjenica da su skandirali tvoje ime u tebi izazvala želju da se vratiš na Poljud?

Vjerojatno žele da se vratim. Ne znam kako bih drugačije to onda objasnio. I lagao bih kad bih rekao da se nakon toga nije vratila želja da se vratim. No tako je, kako je. I dalje sam igrač Šibenika.

Polusezonu si počeo odlično, završio si je još bolje. Kako gledaš na svoje i na nastupe Šibenika?

Oduševljen sam. Momčad ima energiju da nikome nije jednostavno igrati s nama. Dokazali smo da smo opasni, posebice doma, i sjajno je što smo skupili već sad toliko bodova da ne moramo misliti kako ostati u ligi. Vrhunska polusezona je iza nas, kazao je Jakoliš za Index.hr

19. travanj 2024 02:04