StoryEditorOCM
NogometBačelić- Grgić se vratio doma

‘S novim vlasnicima sam se dogovorio za minutu. Novi trener? Vidi se da je bio pravi igrač, lopta mu pjeva‘

Piše Davor Trutin/SN
23. lipnja 2021. - 09:26

Među (za sada) malobrojnim novim igračima pristiglima ovog ljeta na Šubićevac, strši ime Stipe Bačelića-Grgića. Navijači mogu zapivati onaj nezaboravni dalmatinski evergreen Vratija se Stipe, di je bija…

Prokušani i plemeniti veznjak vratio se u matično jato poslije 10 godina. Pula, Belgija, Mađarska, Koprivnica bile su njegove destinacije. Zov kuće, Šubićevca, Šibenika, Žaborića, mora međutim bio je jači od nastavka još jedne sezone u mirnoj Podravini.

-Ma, je stvarno. Dugo je već u meni tinjala ta želja povratka. U Koprivnici mi je bilo lijepo, proveo sam zaista lijepe tri godine tamo, ali kako idem stariji sve me je više nešto vuklo doli…

S Farmaceutima je raskinuo sporazumno ugovor, je li bilo problema?

-Vjerujem da im nije bilo svejedno, ali shvatili su koliko me vuče želja vratiti se kući. I, dogovorili smo se na obostrano zadovoljstvo. Zahvaljujem se i ovom prilikom ljudima iz kluba na svemu.

S novim vlasnicima Šibenika dogovor je pao u sekundi.

-Ma, dogovorili smo se u minutu. Novac nije bio presudan, kada vidiš, osjetiš da te žele onda je još lakše se bilo dogovoriti. Znate, kada se vraćaš doma i ne dogovoriš se za minutu onda se bolje ne vraćati.

Priznao nam je prekaljeni veznjak da mu je jedan dogaðaj prije dva mjeseca bio ključan u konačnoj odluci da Podravinu zamijeni Dalmacijom.

-Da, onaj transparent Funcuta na zapadu prije utakmice s Belupom mi je bio presudan u mojoj odluci. Hvala navijačima na podršci, i sve ću napraviti da ih ne iznevjerim. Radujem se povratku navijaèa na stadione, pjesmi Funcuta koja traje 90 minuta, onom naboju koji vlada na Šubićevcu. U Koprivnici mi je to nedostajalo, tamo su ljudi mirni, navijači nisu tako temperamentni kao kod nas. I, iskreno i taj dio mi je nedostajao gore, taj naboj, emocija…

Inače, na transparentu je pisalo „Stipe vrati se doma“…Doduše, nije pisalo i ono legendarno iz Brešanovog kultnog filma …skuvala san ti pašta šutu…Ali, što kuhaju na Šubićevcu ovog ljeta?

-Momčad se još slaže, još uvijek je na probi dosta mladih igrača, a pojačanja će još stići koliko znam. Nadam se da će Šibenik složiti opet dobru, kompetitivnu momčad i da će bez problema proći novu HNL sezonu.

Što mu je kazao novi trener Rosas?

-Popričali smo, i mogu reći da mi je ostavio odličan dojam. Vidi se da zna nogomet, da je bio pravi igrač. Kada s nama zaigra na treningu, ili pokazuje neke akcije lopta mu pjeva ha,ha. Jako me se dojmio za početak.

Stipe je napustio Šibenik 2011. nakon povijesnog nastupa Narančastih u Europi, nakon finala Kupa, 4.mjesta u HNL-u. Sada bi bilo lijepo u nekim mirnijim godinama karijere sve to ponovno proći?

-Davno je to bilo, a opet vrijeme je proletjelo. Nadam se da će Šibenik opet biti važna karika u hrvatskom nogometu, a ja ću sa svoje strane sve napraviti da pomognem u tome – kazao nam je Bačelić-Grgić, koji jedva čeka 3.kolo i ljetnu premijeru na novom travnjaku na Šubićevcu. I nastupu pred Funcutima poslije jednog desetljeća.

20. travanj 2024 02:46