StoryEditorOCM
NogometPočetak teškog rasporeda

Rosas vjeruje da su igrači ‘očistili‘ glavu, centarfor Delić poručuje: Mislim kako možemo zapapriti Rijeci

Piše Krešimir Gulin
6. studenog 2021. - 15:14

Nogometaši Šibenika u nizu su od tri utakmice bez poraza, međutim na Šubićevcu nisu do kraja zadovoljni bodovnom žetvom niti igrom koju su prikazali u tim susretima. Naime, u taboru Narančastih dobro znaju da su pobjedama protiv Slaven Belupa i Hrvatskog dragovoljca mogli uploviti u mirnu luku prije kraja prvog dijela prvenstva u kojoj ih čeka težak raspored.

Prvi 'zafkrnuti' suparnik čeka ih već u nedjelju, kada na Šubićevac stiže Rijeka:

- Da, u spomenutim utakmicama nismo izgubili, ali osjećaj nije bio dobar. Što se tiče Rijeke, oni su odlična momčad s vrlo dobrim trenerom. Dakle, neće nam biti nimalo jednostavno, no nekako mi se čini da bi nedjelja mogla biti dobar dan da se vratimo na put koji smo išli većio dio sezone- optimist je Mario Rosas, trener Šibenika.

Mnogi su opravdanje za nešto lošije igre Narančastih tražili u umoru glavnih igrača:

- Nikad nisam tražio izlike u tome, ipak je ovo profesionalni nogomet. Sve velike momčadi igraju u ritmu srijeda- subota, tako se i naši nogometaši moraju naviknuti na to. Istina, prošli tjedan smo iskoristili prvenstveno za psihološku pripremu. Želio sam da igrači 'očiste' glavu, da se zabavljaju i igraju kako su to radili i ranije- veli Španjolac na klupi Narančastih.

image
 Ivan Delić
Damjan Tadić/Cropix

Jedan od oni koji nisu u najboljoj formi je i centarfor Ivan Delić. On na pogodak u HNL- u čeka od 28. kolovoza i utakmice s Istrom. Međutim, bivši hajdukovac zna kako je to zabijati Rijeci. Bio je strijelac u poratu Šibenika (1:2) na Rujevici u prvom dijelu sezone:

- Tada smo Rijeku imali u šahu. Pravo je čudo koliko prigoda smo promašili kod vodstva od 1:0. Mislim da bi u nedjelju mogli gledati lijepu utakmicu. Rijeka, uz Dinamo, igra najbolje u ligi. Dosta su efikasni, kao i mi u prvom dijelu sezone. Vjerujem da će biti dosta otvorena utakmica s puno prigoda i kako bismo mogli 'zapapriti' Rijeci- kazao je Delić.

Rijeku na Šubićevac dovodi rođeni Šibenčanin Goran Tomić, čovjek koji je odrastao nekoliko stotina metara od stadiona na kojem je napravio prve nogometne korake:

- Ne želim štedjeti komplimente za moje Šibenčane. Moj španjolski kolega Mario Rosas obavio je odličan posao na šibenskom travnjaku. Složio je momčad, koju krase brzi i nadareni igrači. Nisu to samo dva Marina, Marin Jakoliš i Antonio Marin. Što fali Mariju Ćuriću, Ivanu Deliću, najmlađem Nikoli Raku? Narančasti su nas, blago rečeno, namučili u prvoj utakmici. I ostajem pri izjavi, koju sam dao još vruć od tog susreta, kad sam kazao 'da smo pomalo nezasluženo pobijedili, kako je neodlučan ishod bio pravedniji završetak utakmice'. Uostalom, kako podcijeniti momčad, koja je u svojevrsnom nogometnom vatrometu s 2:0 nadvisila Hajduk?

Međutim, za momčad koja je u vrhu, kao što je Rijeka, u svakoj utakmici postoji isti cilj – pobjeda. No, prvoligaška konkurencija je toliko izjednačena da ne možeš nikog potcijeniti, a pogotovu ne Šibenika na njegovom travnjaku. Ja sam 'tvrdi' profesionalac, koji u svakom susretu želi puni uspjeh svoje momčadi, a istodobno se u pripremi utakmice neizbježno javljaju i moje šibenske emocije- poručio je Tomić.

image
 Goran Tomić
Damir Krajač/Cropix

Njegov kolega Rosas za susret s Rijekom ne može računati na ozlijeđene Bačelića- Grgića, Sahitija i Močinića. No, u kadar se vraćaju Perić, Bilić i Kvesić.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Dasilva, Perić, Batarelo, Mina- Ćurić, Rak- A. Jakoliš, Marin, M.Jakoliš- Delić.

Utakmica Šibenik- Rijeka igra se u nedjelju u 17,30 sati. Sudac je Ante Čuljak iz Zagreba.

23. travanj 2024 15:37