StoryEditorOCM
NogometJoš jedan težak poraz

Rogić nije mogao sam protiv Osijeka; Šibenik se opet ‘raspao‘ u drugom poluvremenu

Piše Krešimir Gulin
20. ožujka 2022. - 19:09

Osijek je ostao 'crna mačka' Šibeniku, budući da ih je pobijedio i u osmoj uzaastopnoj utakmici otkako su se Narančasti vratili u 1.HNL prije dvije sezone.

Trener domaćih Dean Računica nadao se kako će njegova momčad biti tvrd orah Osječanima, međutim dogodio se još jedan 'potop' Narančastih ovog proljeća.

Za razliku od susreta s Lokomotivom gdje su Šibenčani bili 'živi' nešto više od sar vrenena, ovaj put su 'trajali' jedno poluvrjeme i to prvenstveno zahvaljujući dobrom vrataru Rogiću.

Koliko je Šibenik bio u podređenom položaju dovoljno govori podatak da su uspjeli uputiti samo jedan udarac u okvir Ivušićevog gola.

U prvih 20-ak minuta Narančasti su s lakoćom zaustavljali sve pokušaje Osječana i bili sasvim ravnopravan takmac. Međutim, u drugoj polovici prvog poluvremena opasno je frcalo pred golom domaćina. I da na vratima nije bilo super raspoloženog Rogića, Narančasti bi na veliki odmor otišli s popriličnim minusom. Ali, Rogić je skupio barem četiri odlične obrane zaustavivši Miereza, Nejašmića i dvaput Kleinheslera.

Posebno satraktivna interevncija Rogića bila je ona na lijep šut iz koljena bivšeg Hajdukovca Nejašmića kada je 'iščupao' loptu iz samih rašlji.

S druge strane, najopasniji pokušaj Šibenik je imao u 25. minuti, kada je Kvesić s lijeve strane 'u trepavicu' pogodio Marina, ali Dinamovac na posudbi na Šubićevcu nije reagirao u maniri pravog centarfora. Stoga je gostujući vratar Ivušić ostao bez pravog posla u prvih 45 minuta.

U sudačkoj nadoknadi ozlijedio se Sahiti, pa je na početku drugog poluvremena Računica uveo Skorupa čime je zgusnuo sredinu.

Međutim, nije Šibenik uspiouspostaviti ravnotežu u igir, već je Osijek nastavio svoju dominaciju koju je konačno okrnuio u 54. minuti.

Nejašmić je dijagonalom izbacio obranu Šibenika, lijepo se ubacio Leovac i odigrao 'rolicu' za Lovrića na vrhu kaznenog prostora. Uslijedila je neumoljiva egzekucija voljeom, a Rogić je pokazao da nije svemoguć.

Nakon primljenog gola krenuo je Šibenik nešto podizetnije po izjednačenje, ali prave prijetnje po Ivušića nije bilo.

No, umjesto poravnanja, u 70. minuti Osijek je riješio pitanje pobjednika. Udarci iz kuta po tko zna koji put su se pokazali kao rak rana Šibenčana. Poslije prvog je Narančaste spasila greda, ali nakon drugog spasa nije bilo. Traljava je bila reakcija obrane Šibenika, a u konačnici je Rogića svladao suigrač Marin.

Šibenčane je u konopce bacio Topčagić u 78. minuti nakon jednog od brojnih centaršuteva Grgića. Topčagić je zabio i tri minute kasnije, ali na sreću Šibenika aktivirao se VAR, pa gol nije priznat.

Šibenik- Osijek 0:3 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 667. Sudac: Duje Strukan (Split) - 6,5.  Strijelci: 0:1 Lovrić (54.), 0:2 Marin (70./ag), 0:3 Topčagić (78.). Najbolji igrač: Kristijan Lovrić (Osijek).

Šibenik (3-4-3): Rogić (6,5)- Šimunović (5,5), Asanović (5,5), Bilić (5,5)- Mina (5) (od 74. Klopp -), Ćurić (5,5), Rak (5,5) (od 59. Torres -), Kvesić (5)- Sahiti (6) (od 46. Skorup 5,5), Marin (5), Grezda (5,5) (od 74. Vidović -).

Osijek (4-2-3-1): Ivušić (-)- Grgić (7), Škorić (7), Cheberko (6,5), Leovac (6,5)- Žaper (6,5), Nejašmić (7) (od 79. Jugović -)- Kleiheisler (6,5) (od 67. Fiolić -), Caktaš (6) (od 79. Bohar -), Lovrić (7,5) (od 84. Fućak -)- Mierez (6) (od 67. Topčagić 6,5).

20. travanj 2024 10:53