StoryEditorOCM
NogometVJERAN ŠUBIĆEVCU

Robert Pecolaj, Šibenikov desni branič, odbio je ponudu iz Albanije jer 'u narančastom' dresu želi u 1. HNL; Uvjeren sam: katastrofalna 2016. neće se ponoviti!

17. veljače 2019. - 19:39

Robert Pecolaj, 24-godišnji desni branič, praktički cijelu karijeru je vjeran Šibeniku. Premda je bio nerijetko osporavan, ovaj Rogozničanin u gotovo deset godina provedenih u narančastom dresu skupio je stotinjak službenih utakmica. Svoju vjernost Šibeniku dokazao je i ove zime kada je glatko odbio ponudu jednog albanskog prvoligaša. Umjesto da prihvati unosniji ugovor, odlučio je ostati na Šubićevcu. Kako nam je ispričao sportski direktor Ivan Bulat, Pecolaj je ušao u njegovu kancelariju i kazao: "Direktore, ne želim u Albaniju, nego sa Šibenikom u 1.HNL".

- Istina, imao sam ponudu, ali sam je odbio. Sada smo na pola puta do 1.HNL i bilo bi glupo odustati. Vjerujem da ćemo na proljeće nastaviti tamo gdje smo stali na jesen i doći do cilja kao prvi - počeo je naš razgovor Robert Pecolaj.

Dobrodošao Medulin

- Šibenska nogometna javnost uoči nastavka natjecanja u 2. HNL postavlja samo jedno pitanje - hoće li "narančasti" konačno ući u Prvu ligu?
-
Čujte, ne smijemo se zavaravati i misliti da nam neće biti teško zato što smo jesenski prvaci i zato što imamo pet bodova prednosti nad Varaždinom. Međutim, mislim da možemo ostvariti zacrtani cilj, odnosno da ovaj put nećemo prokockati prednost kao što smo to učinili prije nekoliko godina.
 

 

 

I Pecolaju su još svježe rane na bolno šibensko proljeće 2016. godine...
-
A kako se ne bih sjećao... To je bila katastrofa! Igrao sam sve utakmice u završnici sezone, i one famozne s Cibalijom i Istrom... Što da vam kažem, osim ne ponovilo se. Mi igrači ćemo dati sve od sebe da se ne ponovi. Sudeći po prijateljskim utakmicama i pripremama u Medulinu, mislim da smo na dobrom putu.
 

Spomenuli ste pripreme i Medulin. Trener Borimir Perković kaže kako je oduševljen dosadašnjim tijekom pripremnog razdoblja. Dijelite li i vi njegovo mišljenje?
-
U potpunosti! I ja sam isto oduševljen! Ne pamtim kada se ovako dobro radilo, kada su igrači išli kao "navijeni". Konkurenicija u ekipi je zdrava. Za svaku poziciju konkuriraju po dva igrača i svatko se želi izboriti za svoju poziciju. To je ono pravo, isto kao i odlazak u Medulin, koji je bio pun pogodak, jer smo razbili monotoniju stalnog vježbanja na Šubićevcu. Iskreno, u Istri smo se pošteno umorili, ali to je onaj slatki umor, jer znamo da smo napravili dobar posao. Čujte, ja sam bio dijete kada je zadnji put Šibenik išao na pripreme van Šubićevca. Stoga, mogu samo pohvaliti ljude iz uprave, stručnog stožera i posebno kondicijskog trenera Franu Cinottija koji radi odličan posao.

Bek koji i zabija

Sudeći po sastavu u nekoliko posljednjih utakmica i vi ste se vratili na svoje mjesto na desnom boku u početnih 11, dok je Blaić opet prekomandiran na lijevu stranu:
-
Tako je, opet sam u prvih 11 i ne mislim to puštati. Bio sam standardan veći dio jesenskog dijela prvenstva i onda sam ispao iz početne postave, nakon crvenog kartona na kup utakmici s Hajdukom. Nakon toga su momci pobjeđivali, a zna se da se ne mijenja momčad koja pobjeđuje.
 

Rijetko ste strijelac, ali zabili ste baš u posljednjoj pripremnoj utakmici u Medulinu. Vi i Stanić za 2:0 kontra GOŠK-a iz Gabele.
-
Je, golovi nisu u opisu mog radnog mjesta, iako mi više nismo oni bekovi koji su smjeli samo do centra i onda stop! Trener Perković od nas traži da špartamo gore-dolje, od šesnaesterca do šesnaesterca. Možda je ovo moj drugi ili treći gol u dresu Šibenika. Bilo mi je baš drago što sam zabio. Lakše je i našim napadačima kada znaju, ako zakažu, da ih možemo izvući i mi iz obrane.
 

 

 

Zimski prijelazni rok na Šubićevcu nije bio prometan. Stigao je samo stoper Karlo Bilić, a što je najvažnije nitko nije otišao.
-
Bilić je dobar momak i igrač. Mislim da će nam pomoći na proljeće. Inače, držim kako bi bilo glupo da smo se pojačavali bez kriterija i da bi to samo unijelo nemir u svlačionicu. Tako da pozdravljam ovo što je učinjeno.
 

 Dobro je poznato da igrači baš ne vole pripreme, već da jedva čekaju prvenstvo. Vjerujem da ni vi niste iznimka?
-
Sigurno da svi jedva čekamo taj 2. ožujka i gostovanje kod Osijeka 2 u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva. Čujte, pauza je bila preduga i pripreme će trajati dosta dugo. Dakle, utakmice se čekaju s nestrpljenjem. Prva tri kola u kojima gostujemo u Osijeku i Čakovcu te dočekujemo Zadar moglo bi puno toga odrediti. Te utakmice treba odraditi što bolje i pokušati sve pobjeđivati - završio je Pecolaj.

21. travanj 2024 18:36