StoryEditor
Nogometdalmacija u mom oku

Remi na Šubićevcu začepio bi svima usta: zašto su uoči susreta Šibenika i Dinama krenula prozivanja i sumnje?

Piše Ivo Mikuličin
11. svibnja 2022. - 19:17

Šibensko "ružno pače“ našlo se odjednom u središtu pozornosti nogometne javnosti. Prvoligaš, koji je ovog proljeća kritiziran sa svih strana, od novinara do suparnika, od sudaca do vlastitih navijača, "preko noći“ je postao zanimljiv , zbog uvjerenja da bi rezultat utakmice Šibenik – Dinamo mogao biti gotovo presudan za konačan poredak u kao nikad zanimljivom prvoligaškom maratonu.

Sumnjivaca koliko god hoćeš, a objektivnih sportskih komentara jedva u tragovima. Kao da se ne vjeruje jasnoj i glasnoj rečenici trenera Šibenika Deana Računice, kojega uporno tituliraju hajdukovcem, iako je kao rođeni Šibenčanin puno više sezona, ako zbrojimo i pionirske, kadetske i juniorske godine odradio u narančastom nego bijelom dresu.

image

Dean Računica jasno je rekao: Borit ćemo se boje svoga kluba, za svoj grad!

Božidar Vukičević/Cropix

- Borit ćemo se boje svoga kluba, za svoj grad – kazao je kratko i jasno Dejo, kako ga obično zovu prijatelji, u (pred)najavi utakmice Šibenik – Hajduk. Posegao je za izjavom, koja je i glavna parola Funcuta "Moj grad – moj klub“, a koja se odnosi ne samo na Šubićevac, već i košarkaše Šibenke, vaterpoliste Solarisa…

Parola, koja nikako ne paše onima, koji zagovaraju „nogometno jednoumlje“ u Dalmaciji. Zato ćemo umjesto nekog zakletog Funcuta radije citirati Jakova Surača, zadarskog nogometnog veterana, koji je nosio i bijeli, i zadarski dres.

- Kad je moj Zadar igrao u Prvoj ligi pucao sam od muke, kad bih shvatio da na utakmici Zadar – Hajduk gotovo nitko ne navija za domaćina – izjadao nam se prije 5-6 godina Surač.

Suprotno tome, nema sumnje da će u nedjelju Narančasti zaigrati motivirano, puno snagom protiv zagrebačkih Modrih. S koliko izgleda na uspjeh, to je drugo pitanje!? No, ova sezona pamti neočekivana posrtanja "velikih“ protiv "malih“, što „Ligi 10“, kao puno natjecateljskom pogotku daje nemalu draž.

Hrvatski dragovoljac je, makar mu je Rujevica posudila devet igrača i trenera, zapeo nogu Riječanima u trenutku, kad su njihovi izgledi u borbi za uspjeh bili još realni. Istodobno, zagrebačka je Lokomotiva, nerijetko titulirana kao (ne)sportski vazal Dinamu, otkinula Modrima sedam bodova. Kako da se u skladu s tim zaboravila prošla sezona, kad su Narančasti u dvije proljetne utakmice u sudarima s Dinamom osvojili četiri boda, pobijedivši, među inim, Zagrepčane usred Maksimira. Zato, molimo vas, nemojte tražiti problem tamo, gdje ga nema. Možda bi za utišanje nepotrebnih i pomalo neukusnih prognoza i prozivanja najbolje bilo ono, što priželjkuje jedan zakleti hajdukovac, dubrovački veteran.

- Najbolje bi bilo da utakmica na Šubićevcu završi neodlučeno, pa da Modri i Bijeli u Maksimiru najizravnije odlučuju o prvaku. Remi bi svima začepio usta – kazao nam je vremešni gospar. S usrdnom molbom da ostane anoniman.

25. svibanj 2022 23:10