StoryEditorOCM
NogometLokomotiva za kraj

Računica se oprašta od klupe Šibenika; Juniori opet bez minuta u prvoligaškom društvu

Piše Krešimir Gulin
20. svibnja 2022. - 11:16

Na Šubićevcu se polako spušta zastor na turbulentnu polusezonu. Treba još odraditi gostovanje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj. No, utakmica je to bez ikakvog rezultatskog imperativa, pa je u šibenskom prvoligašu ovog tjedna zavladala prava bonaca u odnosu na fortunu bure koja je vladala hodnicima Šubićevca prošle sedmice uoči utakmice s Dinamom.

Međutim, čelnici Narančasti neće imati vremena za dugi godišnji odmor između dvije sezone. Naprotiv, morat će se čim prije uhvatiti u koštac sa slaganjem stručne i igračke križaljke, jer Šibeniku treba generalni remont. U kuloarima se spominje i dolazak novog sportskog direktora. Sigurno je da će stići novi trener, budući da je Dean Računica odmah nakon Dinama najavio da se više ne vidi na klupi Šibenika. Uostalom, kada je prihvatio tu ulogu početkom ožujka bilo je dogovoreno da ostaje do kraja sezone.

Kada se imenuje trener i eventualno novi sportski direktor, njih dvojica će prionuti jednako važnom poslu- kreiranju igračke ruže.

Dakle, čeka nas zanimljiv kraj svibnja i početak lipnja na Šubićevcu. Do tada, treba profesionalno odraditi Lokomotivu:

- Iskreno, nisam zadovoljan onime što smo napravili u ova dva i po mjeseca mog mandata. Cilj nam je bio da primirimo situaciju nakon burnog početka proljetnog dijela sezone i nismo u tome uspjeli. Također, nismo uspjeli napraviti niti bodovni, niti pomak u igri. Ne preostaje nam ništa drugo nego odraditi maksimalno profesionalno utakmicu s Lokomotivom. Nemamo rezultatskog imperativa, ali ćemo probati ostvariti pozitivan rezultat- kazao je Dean Računica, trener Šibenika koji će u Kranjčevićevoj zadnji put voditi svoj matični klub.

On opet neće imati luksuz da pruži minutažu, što je bio plan od trenutka kada je i matematički osiguran opstanak:

- Juniori ostaju u Šibeniku jer je svaka njihova utakmica bitna za ostanak u prvoj ligi. U Zagrebu će igrati oni koji su trenutačno najspremniji. U odnosu na Dinamo, vraćaju nam se Šimunović, Perić i Delić. Otpao je Grezda koji vuče ozljedu još od Pule- rekao je Računica.

Među vratnice će ponovno mladi Antonio Đaković, koji je odlično odradio svoj posao u pobjedi nad Istrom prije dva kola:

- Što se Lokomotive tiče trebamo to odraditi na pravi način i pokušati pobjedom zaključiti sezonu. Zadovoljan sam kako sam branio protiv Istre, samo tako treba nastaviti i dalje- poručio je nadareni šibenski golman.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-3-3): Đaković- Šimunović, Perić, Bilić, Mina- Vidović, Mesa, Ćurić- Attys, Delić, Marin.

Utakmica Lokomotiva- Šibenik igra se u petak u 20,05 sati. Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke.

25. travanj 2024 18:36