StoryEditorOCM
NogometNišta od Burnleya

Računica ostaje na klupi Šibenika: Evo što je trener Narančastih kazao u uvredama Funcuta i razgovoru s vlasnikom Marinom Jurićem

Piše Davor Trutin/SN
19. travnja 2022. - 10:30

Peta sreća. Tako bismo mogli konstatirati za šibensku epizodu Deana Računice. U petoj utakmici otkako je preuzeo Šibenčane Računica je s Narančastima došao do prve pobjede, prekinuvši svoj niz od četiri, a momčadski od pet uzastopnih poraza.

-Je, istina. Laknulo mi je sada, ali i čitavoj momèadi, ljudima iz kluba. Trebala nam je ova pobjeda iz više razloga, i mislim da smo je zaslužili. Još je slađa jer nije bila laka – dočekao nas je Raèunica na štekatu jednog šibenskog kafića na prepunoj rivi sunčanog ali burovitog Uskršnjeg ponedjeljka.

Šibenik je odigrao sjajnih 45 minuta protiv Koprivničana, iskoristivši prvi puta u godinu i po dana buru kao saveznika.

-Nije bilo lako, ali kao što kažete uspjeli smo u prvom dijelu postići dva gola, mogli smo i treći (greda Grezde) i vjerojatno ne bi bilo tako teško do kraja. Zadovoljan sam kako smo odigrali, trčalo se dobro, pokrivalo, kombiniralo prema naprijed. Ali, Belupo nas je stisnuo u nastavku, Rogić je bio fantastičan, malo i sreća i uspjeli smo sačuvati prednost. Iskreno, kada smo primili gol pomislio sam da bi nam se mogla ponoviti Lokomotiva. Ista minuta, suparnik u naletu, igra niz vjetar, mi smo počeli posustajati…Svašta se čovjeku počne vrzmati po glavi. Srećom, izdržali smo. Važna je ovo pobjeda za nas, dobili smo i jedan mir koji nam je trebao. Nadam se da će nas podići u završnih pet kola jer nije svejedno hoćemo li na kraju biti 7., 8. ili 9. Na kraju, nismo još ni matematički osigurali ostanak.

To bi mogli napraviti u petak u izravnom dvoboju protiv Hrvatskog dragovoljca?

-Ja se nadam i sve ćemo napraviti da tako i bude.

Protiv Belupa je bila jako dobra atmosfera na stadionu, no pred kraj utakmice Funcuti su u nekoliko navrata skandirali Računici šaljući mu uvredljive poruke (Dejo, tovare, napuši se kur….e). A sve kao reakcija na izjavu šibenskog trenera danu poslije utakmice na Poljudu prošlog tjedna, u kojoj je podsjetimo izjavio kada su već izgubili, kako se nada će Elezov gol pomoći Hajduku da dođe do titule:

-Ha, šta da vam kažem. Ne bih se na to referirao, i ne bih tome pridavao neku važnost. Ne želim se više vraćati na to, niti ponovno pojašnjavati. Navijači su tako reagirali, a ja sam spreman podnijeti i to – kratko se osvrnuo na te uvrede Funcuta Raèunica, ne želeći nekim svojim novim izjavama dodatno dolijevati vatru na ulje. Činjenica je da je imao i nekih verbalnih dobacivanja na ulici, ali i onog tipičnog šibenskog humora koji koketira sa cinizmom. Naime, jedan prijatelj mu je kazao „šta te briga Dejo, bar si kliknuo sa navijačima“ što ga je iskreno nasmijalo.

A šta kažu u vodstvu kluba, DR je imao priliku i osobno upoznati gazdu kluba Marina Jurića, s kojim je porazgovarao dva puta, i koji je možda svojom pojavom na utakmici donio sreću u pobjedi nad Belupom.

- Popričao sam s gospodinom Jurićem, i moram reći da je na mene ostavio vrlo dobar dojam. Marino Jurić i njegova ekipa žele od Šibenika napraviti ozbiljan klub, spremni su uložiti ozbiljan novac, i to je sigurno nešto što svakome koji voli Šibenik daje nadu. I osobno sam osjetio podršku što mi je drago, hvala mu na tome. Trebamo napraviti sve da ovu sezonu okončamo na najbolji način, i da se obave sve potrebne pripreme i radnje za novu sezonu. Ambicije vlasnika Jurića su velike, i ja se nadam da će on sa svojom ekipom sve to uspjeti realizirati.

Vidi li sebe u nekom budućem projektu kluba?

- Pa, ja sam uvijek zainteresiran za sve opcije – kazao nam je zagonetno na kraju Dean Računica.

Ništa od opcije s Burnleyom

U nekim krugovima se nedavno pojavila priča po kojoj bi Slaven Bilić mogao uskočiti na upražnjenu klupu Premierligaša Burnleya. Budući da je Raèunica veæ godinama neizostavni član Bilićevog stožera javnost se pita može li pet kola prije kraja DR napustiti klupu Šibenika i ponovno se zaputi na Otok.

- Nema ništa od toga. Mislim da to nije ni bila opcija, posebice ne u završnici sezone – odbacio je tu mogućnost Dean Računica, koji će voditi Šibenčane do kraja sezone, a za buduće je sve još otvoreno.

 

23. travanj 2024 10:40