StoryEditorOCM
Nogometgradi se od temelja

Računica mijenja cijelu obranu, na gol će nadareni vratar iz Šibenikove škole: ‘Žao mi je što ne mogu staviti još juniora‘

Piše Krešimir Gulin
6. svibnja 2022. - 11:43

Nogometaši Šibenika u preostala tri kola do kraja sezone imaju prvenstveni cilj osvjetlati obraz od sumornog proljeća u kojemu su Narančasti po bodovnom učinku najgora momčad lige. Prva prigoda za ispiranje gorkog okusa je gostovanje u Puli u subotu. Naime, Istra je ove sezone bila prava mušterija Šibenčanima.

Podsjetimo, Narančasti su slavili su sve tri međusobne utakmice s Puležanima, dvaput pod vodstvom španjolskog trenera Rosasa, a svoju jedinu pobjedu u kratkotrajnoj epizodi na klupi Šibenika kontra Istre ostvario je i Marko Kartelo. Hoće li do svoje druge pobjede za kormilom Narančastih Dean Računica?

- Naš cilj je maksimalno profesionalno odraditi ove tri utakmice do kraja, i jasno, pokušati isprati gorak okus nakon loih igara u zadnje vrijeme, premda igramo redom sve protiv dobrih protivnika. Što se tiče utakmice u Puli, i mi i oni smo rasterećeni briga oko ostanka. Pretpostavljam da će biti lijepog nogometa, puno nadigravanja i golova. Vjerujem da ćemo ovaj put, za razliku od utakmice s Rijekom, mi biti uspješniji- kazao je Računica.

U prošlom kolu Šibenik je u ljepotici poražen na Šubićevcu od Rijeke (3:5). Nakon susreta Računica se hvatao za glavu zbog načina na koji njegova momčad prima golove:

- Ponekad izgledamo kao mala djeca- govorio je trener Šibenika.

Stoga za utakmicu na Drosini sprema velike promjene u zadnjem redu. Lako je moguće da računica promijenu svu četvoricu nogometaša koji su igrali u obrani protiv Rijeke, uključujući i čuvara mreže:

- Golove primamo prejeftino i stalno pokušavamo naći neko rješenje. Probat ćemo nešto izrotirati i za Istru. U kadar se vraća stoper Perić, a na gol će umjesto Rogića stati mladi Đaković. U sastavu će biti i Batarelo, ali neće početi utakmicu.Svi ostali su spremni, osim ozlijeđenog Raka. Žao mi je što s nama neće putovati neki juniori kojima sam mislio dati minutažu, ali trenutačno su potrebniji juniorskoj ekipi koja želi izbjeći kvalifikacije za ostanak - otkrio je Računica.

image

Juan Camilo Mesa Antunez

Damir Krajač/Cropix

Tako će umjesto standardnog Bilića u stoperskom paru s Perićem zaigrati Kolumbijac Mesa, koji se nakon šest mjeseci oporavka dobro snašao na poziciji zadnjeg veznog:

- Mogu ja igrati i stopera i veznog, a u konačnici moje je da odradim ono što trener traži od mene- istaknuo je najbolji od brojnih Kolumbijaca koji su u zadnje vrijeme stigli na Šubićevac.

Mesi i njegovim kolegama iz obrane olakotna okolnost će biti neigranje najboljeg napadača Istre- Belje:

- Istra ima dobre igrače, ali ja vjerujem u naše. Ako budemo koncentrirani svih 90 minuta možemo se vratiti s tri boda iz Pule- zaključio je Mesa.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-3-3): Đaković- Šimunović, Perić, Mesa, Kvesić- Vidović, Skorup, Ćurić- Grezda, Delić, Marin.

Utakmica Istra 1961- Šibenik igra se u subotu u 19,05 sati. Sudac je Ante Čulina iz Zagreba.

26. travanj 2024 06:04