StoryEditorOCM
Nogometloša večer

Računica debitirao teškim porazom: Lokomotiva razmontirala Šibenik, pogledajte sve golove sa Šubićevca

Piše Krešimir Gulin
11. ožujka 2022. - 20:32

Dean Računica debitirao je neugodnim porazom na klupi Šibenika. Za novog kormilara Narančastih sve je dobro izgledalo nešto više od sat vremena dok je njegova momčad vodila, međutim domaćini su se potpuno raspali u samo desetak minuta i dožvijeli još jedan težak potop ovog proljeća.

Novi trener napravio je puno promjena u momčadi sa Šubićevca. Počeo je sa svojom omiljenom formacijom (3-5-2), pa je na poziciji stopera debitirao Asanović, dok je na mjestu zadnjeg veznog zaigrao novak Šimunović, koji je u Šibenik stigao kao nominalni stoper. Budući da je problema s ozljedom tijekom tjedna imao Delić, Računica je u vrh napada postavio Grezdu.

Ispostavilo se to kao pun pogodak, jer je Kosovar vrlo brzo pokazao da bi trebao biti dobro pojačanje. U 14. minuti Grezda je iskoristio odličnu asistenciju Marina i hladnokrvno svladao Nevistića za vodstvo Šibenika. Naime, kada su svi očekivali udarac iz voleja, Grezda je primiro loptu na prsa i poentirao te 'zapaprio' svojoj bivšoj momčadi.

Zanimljivo, bio je to prvi i jedini udarac Šibenika u okvir gola Lokomotive u prvom poluvremenu. Ruku na srce, ništa ozbiljnije nisu napravili ni gosti, iako su imali prevlast u posjedu lopte.

Loša vijest za domaće je bila što se Grezda ozlijedio u jednom duelu pred kraj poluvremena, pa ga je Računica morao ostaviti u svlačionici.

Međutim, Narančasti su bili opasniji na početku nastavka, naročito u protuudarima. U 59. minuti je Delić, koji je zamijenio Grezdu, mogao podebljati vodstvo Šibenika, ali je loše tukao.

U tim trenucima malo tko je očekivao rasplet kakav se dogodio u idućih 10-15 minuta. Slobodni pad Šibenčana počeo je u 65. minuti kada je klasu pokazao Kačavenda, koji je kao na 'ringišpilu' okrenuo svog čuvara i zakucao loptu pod gredu.

Nisu se Narančasti ni oporavili od tog udarca, a samo dvije minute kasnije uslijedio je novi šok. Korner je izveo Kačavenda, loše je reagirala obrana domaćih na čelu s Rogićem, pa je stoper Soldo zabio iz blizine.

Nade Šibenčana u pozitivan ishod posve su okopnile u 70. minuti kada je libero domaćih Perić oštro startao na Marića, što je bilo dovoljno sucu Bebeku da mu pokaže drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Brzinski raspad Šibenika nastavljen je u 76. minuti. Opet je u glavnoj ulozi bio nadareni Kačavenda, koji je sudjelovao kod sva tri prva gola Lokomotive. Ovaj put je postigao svoj drugi zgoditak, nakon što je Rogić kratko odbio dalekometni udarac Cipetića.

Tužnu večer za Šibenčane zaključio je Indrit Tuci. Njegov pogodak je priznat na intervenciju VAR-a, iako je pomoćni sudac u prvi mah označio zaleđe.

Šibenik- Lokomotiva 1:4 (1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 405. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) - 6. Strijelci: 1:0 Grezda (14.), 1:1 Kačavenda (65.), 1:2 Soldo (67.), 1:3 Kačavenda (76.), 1:4 Tuci (85.). Crveni karton: Perić (Šibenik)- u 70. minuti, drugi žuti karton. Najbolji igrač: Lukas Kačevenda (Lokomotiva).

Šibenik (3-5-2): Rogić (5)- Asanović (5), Perić (5), Bilić (5)- Sahiti (5,5), Ćurić (5), Šimunović (5) (od 84. Vidović -), Rak (5) (od 76. Mina -), Kvesić (5,5) (od 76. Attys -)- Grezda (6,5) (od 46. Delić 5), Marin (6).

Lokomotiva (4-2-3-1): Nevistić (6)- Cipetić (6,5), Mersinaj (6,5), Soldo (7), Milićević (6)- Maleš (6,5) (od 88. Išlić), Marić (6,5)- Kačavenda (7,5) (od 82. Stojković -), Dabro (5,5) (od 56. Tuci 7), Pivarić (6) (od 46. Vasilj 6,5)- Kulenović (6,5) (od 88. Goričan -).

19. travanj 2024 22:00