StoryEditorOCM
Nogometpetak, 18 sati

Računica debitira protiv Lokomotive: startaju Grezda i Šimunović, dvojica suspendiranih igrača na ‘hlađenju‘ do daljnjega

Piše Krešimir Gulin
10. ožujka 2022. - 17:15

Dean Računica debi na 'užarenoj' trenerskoj klupi Šibenika imat će protiv Lokomotive koja u petak stiže na Šubićevac. Prva je to od tri utakmice u nizu koje će Narančasti odigrati na svom terenu, jer nakon Lokosa slijede još Osijek i Gorica.

Povratnik u matični klub imao je tek nekoliko dana da prezentira igračima svoje zamisli:

- Jasno je da kada dođe novi trener onda mora biti promjena što se tiče i zahtjeva i ponašanja. Čini mi se kako su igrači jako dobro prihvatili ono što sam od njih tražio. Premda je najbitnije u ovom trenutku vratiti glave na pravi put. Znate, nije bilo lako proživjeti sve ono što se u klubu događalo u proteklih mjesec i po dana, toliko smjena trenera, turbulenacija, stresova...

I puno kvalitetniji igrači bi se teško nosili s takvim stvarima. Mislim da je to prvi i osnovni razlog zašto je Šibenik izgledao loše na terenu, izuzev dijelova utakmica s Rijekom i Istrom. Radili smo cijeli tjedan da to ispravimo, igrači su jako dobro odgovorili i vjerujem da će protiv Lokomotive pokazati svoje pravo lice - kazao je Računica.

Lokomotiva nije baš zahvalan protivnik za ispravljanje krivih Drina:

- Nipošto, jer Lokomotiva igra odličan nogomet. Ne boje se nikoga što su pokazali protiv Osijeka i Dinama kojima su uzeli važne bodove - veli novi trener Šibenika.

Računica ima dosta glavooblolje oko sastavljanja momčadi. Zbog kartona sigurno neće biti Skorupa, dok je Delić upitan zbog ozljede:

- Mina vježba s ekipom, ali je daleko od svoje prave forme. Mesa i Julardžija su tek počeli ozbiljno trenirati. Španjolac Burgui je do daljnjega 'out'- počeo je nabrajati izostanke Računica.

Šibensku javnost posebno zanima što će biti s Bačelićem- Grgićem i Jakolišem koji su suspendirani uoči susreta s Dinamom:

- Njihov status je nepromijenjen. Oni nisu u kadru za Lokomotivu, a koliko je meni poznato neće biti u konkurenciji malo duže. No, o tome bi podrobnije informacije trebao dati netko iz uprave kluba- otkrio je Računica.

Zato će protiv Lokomotive od prve minute zaigrati Luka Šimunović, 24- godišnjak koji je zadnja prinova kluba sa Šubićevca. Riječ je polivalentom igraču, koji je stigao iz kazahstanske Astane:

- Prvi dojmovi o njemu su vrlo dobri. Radi se o nogometašu koji može igrati na više pozicija. Iskoristiv je kao stoper, desni bek i zadnji vezni. Vjerujem kako bi mogao biti pojačanje Šibeniku - veli Računica.

Jedno od zvučnijih pojačanja Šibenika u zimskom 'mercatu' je bio Eros Grezda. Međutim, zbog ozljede i bolesti krilni napadač s Kosova tek hvata pravu formu.

Očekuje se da će protiv Lokomotive prvu put startati u početnoj postavi:

- Lokomotiva je moj bivši klub, pokazali su da mogu igrati sa svakim. Igraju dosta dobar nogomet i neće nam biti lako s njima, ali vjerujte neće biti lako ni njima - govori Grezda, koji je skupio tri nastupa u dresu Šibenika, ali je svaki put ulazio s klupe (Rijeka, Istra, Dinamo):

- Nisam požalio što sam potpisao za Šibenik. Naprotiv, držim da sam donio najbolju moguću odluku. Super sam zadovoljan i s klubom i gradom - poručio je Grezda.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-3): Rogić- Perić, Šimunović, Bilić- Klopp, Ćurić, Rak, Kvesić- Sahiti, Marin, Grezda.

Utakmica Šibenik- Lokomotiva igra se u petak u 18 sati. Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke.

26. travanj 2024 05:15