StoryEditorOCM
NogometPotop Šibenika

"Večeras je naša fešta" zapjevalo se u krivoj svlačionici na Šubićevcu! Dugopolje pobijedilo i ostavilo "narančaste" u grčevitoj borbi za opstanak

30. rujna 2017. - 20:22

Šibenik- Dugopolje 1:2 (1:1)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 300. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) – 6,5. Strijelci: 1:0 Brekalo (34/11m), 1:1 Mihaljević (37/11m), 1:2 Stojanovski (80). Najbolji igrač: Dominik Mihaljević (Dugopolje).
Šibenik: Žitnjak (5), Pecolaj (5,5), Vukorepa (5,5), Šare (5), Musa (5,5), Bulat (5,5) (od 46. Roca 5,5), Alispahić (6), Pongračić (5) (od 62. I. Stanić -), S. Banić (5,5) (od 64. Fuštin -), Okechukwu (6), Brekalo (6).
Dugopolje: I. Banić (7), Krstulović- Opara (6,5), Krišto (6,5), Primorac (6) (od 46. M. Jurić 6,5), Tomašević (6,5), S. Jurić (7), Tešija (6) (od 73. Ždinjak -), Mihaljević (7), Špoljarić (6,5), Klepač (6,5), Varea (6) (od 79. Stojanovski 7).

"Večeras je naša fešta" odjekivalo je iz svlačionice Dugopolja na Šubićevcu. Jasan je to znak da su gosti iz Dugopolja slavili kontra Šibenika u drugoligaškom dalmatinskom derbiju. Pobjedi "bijelih" ne može se naći ni trunka zamjerke. Pobjedi kojom su napravili korak prema vrhu tablice, a kojom su istovremeno ostavili "narančaste" u grčevitoj borbi za opstanak.

Iznimno sadržajno bilo je prvo poluvrijeme. Oba gola postignuta su iz kaznenih udaraca. Onom Šibenika prethodila je minijatura Alispahića koji je s 20-ak metara pogodio spoj vratnice i grede. Odbijenu loptu u kazneni prostor Dugopolja vratio je Okeckuwu gdje je netko od gostujućih obrambenih igrača nespretno igrao rukom. Kazneni udarac izveo je Brekalo, onako iz koraka, kako je to nekoć radio Socrates. Rutinski- lopta i jednu, vratar u drugu stranu.

Međutim, kratko je trajala radost "narančastih". Neshvatljivu pogrešku napravili su vratar Žitnjak i branič Šare. Potonji je matnu situaciju zaustavio rukom. Opet je sudac Čuljak bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Mihaljević je pucao slično kao i Brekalo.

A onda do kraja poluvremena kanonada domaćih, ali na odmor se odlazi bez novog gola. Okechukwu je pogodio gredu, Pongračić promašio nemoguće, a vratar Dugpolja Banić dvaput sjajno branio udarce Alispahića i Okechukwua.

U drugom poluvremenu, po starom i lošem običaju Šibenčani su posustali. Junak Dugopolja postao je Vlatko Stojanovski koji je zabio gol u svom prvom kontaktu s loptom, niti pola minute nakon ulaska s klupe. Napadač gostiju bio je najviši u skoku poslije jednog prekida i svladao nemoćnog Žitnjaka. Do konca utakmice domaći su samo jalovo pokušavali izjednačiti.

- Mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili. Dapače, držim da je naša pobjeda trebala biti izražena i većom razlikom. Jer, cijela utakmica, osim 15 minuta na kraju prvog poluvremena, bila je na našoj strani- rekao je Miroslav Bojko, trener Dugopolja.

- Odigrali smo jako lošu utakmicu. Napravili smo previše elementarnih tehničkih grešaka. Jednostavno, nismo mogli ništa, pa nismo ni zaslužili bod. Ostaje nam da budemo strpljivi, radimo i nadamo se boljim rezultatima- izjavio je Borimir Perković, trener Šibenika.

26. travanj 2024 16:28