StoryEditorOCM
NogometTeško gostovanje

"Narančasti" žele srušiti crnu tradiciju u Sesvetama; Perković vraća trojac koji je u Solinu grijao klupu

4. travnja 2019. - 14:45

Nogometaši Šibenika poslije pet proljetnih kola i dalje su na vrhu tablice 2.HNL i imaju tri boda prednosti nad prvim pratiteljem Varaždinom. To je dobra vijest sa Šubićevca.

Loša glasi da "narančasti" na tri gostovanja u drugom dijelu sezone nisu niti jednom pobijedili. A već u petak čeka ih tradicionalno teška utakmica na strani, ona kod Sesveta.

U slučaju eventualnog neuspjeha u istočnom zagrebačkom predgrađu, prednost Šibenika mogla bi se dodatno istopiti, jer Varaždinci na svom terenu dočekuju Solin.

Svjestan "crne" tradicije za Šibenčane na igralištu svetog Josipa Radnika u Sesvetama je desni branič Robert Pecolaj:

- Ne pamtim da smo tamo ikad dobili. U najboljem slučaju izvukli bismo "iks". Nadam se da je došlo vrijeme da se ta ružna tradicija poništi. Što se tiče naših gostovanja bez pobjede ovogo proljeća, vrijeme je da nam se odčepi i izvan Šubićevca- govori Pecolaj.

U prošlom kolu u Solinu izvukli ste bod. Među ostalim, smetao vam je i travnjak:
- Borili smo se i protiv terena i protiv sudaca. Dovoljno je samo spomenuti situaciju kada je sudac svirao kraj poluvremena, a naš igrač Maleš je išao sam na golmana... O terenu u Solinu ne treba ni govoriti. On uopće nije za igru. Tamo smo gledali antinogomet- prisjeća se Pecolaj dalmatinskog drugoligaškog derbija iz prošlog kola.

Za razliku od Solina, u Sesvetema vas čeka "pista" i tepih. Nećete se imati pravo vaditi na travnjak. Ali, čeka vas i raspoložen protivnik, koji je u proljeće osvojio 10 bodova:

- Nemamo alibija, moramo sve staviti u igru i pokušati se nametnuti te donijeti kući tri boda- jasan je Pecolaj.

On bi trebao na desni bok, a na lijevi Nigerijac Musa, budući da Blaić ima tri žuta kartona. Isto kao i stoper Vukorepa, tako da bi u zadnjoj liniji po prvi put zajedno trebali zaigrati Pandža i Bilić:

- Prema onome što je do sada pokazao u Biliću smo dobili dobrog igrača- poručio je Borimir Perković, trener Šibenika.

Od prve minute u Sesvetama bi trebali zaigrati Bulat, Kukec i Prince, koji su grijali klupu u Solinu:
- Bulat je imao reprezentativne obveze, odigrao je tri utakmice u sedam dana i to jedini razlog zašto nije startao u Solinu. Što se Kukeca i Princea tiče, njih sam ostavio na klupi zbog strategije, odnosno uvjeta na igralištu uz Jadro- objasnio je Perković.

Trener "narančastih" tvrdi kako ima strategiju za Sesvećane:
- Oni su protivnik koji se želi nadigravati, što nama više paše od ekipa koje čekaju u bloku. Želimo nametnuti svoj stil igre, stvarati prigode i nadam se zabijati golove. Nemamo što kriti- idemo odigrati dobru utakmicu i pobijediti- zaključio je Perković.

Utakmica Sesvete- Šibenik igra se u petak u 16,30 sati uz prijenos na HNTV-u.

24. travanj 2024 12:33