StoryEditorOCM
Nogometgolemi financijski problemi

Prvoligašu sa Šubićevca prijeti blokada: Je li kapetan Mario Ćurić odigrao posljednju utakmicu u narančastom dresu?

Piše Davor Trutin/SN
14. prosinca 2021. - 10:12

Šibenik je još jednom odigrao deja vu utakmicu ove sezone, posebice kada igra protiv Osijeka. Puno individualnih pogreški u obrani, i domaćin se i nije trebao odveć truditi da upiše i sedmu uzastopnu pobjedu protiv Šibenika u isto toliko utakmica.

- Odigrali smo jako loše prvo poluvrijeme. Cijeli tjedan smo se pripremali na Osijekov visoki i jaki presing od početka utakmice, ali smo svejedno primili dva gola u prvih pet minuta. Što nas je u konačnici i stajalo poraza – kratko je osječki poraz komentirao trener Šibenika Mario Rosas.

Kada momčad primi dva gola u prvih pet minuta onda se nema što posebno reći, ali činjenica je da će Šibenik na proljeće morati raditi na čvrstini obrane, kako taktički, tako i na kadrovskom planu. Olako se primaju golovi, često na sličan način, a za razliku od prošlih dvoboja barem su uspjeli zabiti počasni gol Osijeku na zaleđenom travnjaku.

-Vrijeme nam nije izlika, ima dana kada loše odigraš a danas je bio naš lošiji dan očigledno. Moramo analizirati neke stvari iz ovog poraza, zaboraviti ga čim prije i okrenuti se posljednjoj utakmici ove polusezone protiv Gorice u gostima – kazao je trener Šibenčana.

Za taj susret u Turopolju otpao je Mario Ćurić, kapetan Narančastih zaradio je treću javnu opomenu u Gradskom vrtu u sudačkoj nadoknadi zbog prigovora.

Tko zna, možda mu je utakmica u Osijeku bila i posljednja u šibenskom dresu obzirom da se već dulje vrijeme priča o njegovom odlasku sa Šubićevca već ove zime. Činjenica je da ga prate skauti nekih klubova, konkretno se zna za Sassuolo, ali kapetan Šibenika je sasvim sigurno meta i drugih klubova uključujući i hrvatske klubove iz gornjeg doma.

Iz kluba i dalje nema novosti oko rješavanja nagomilanih financijskih problema. Neki rokovi koji su kolumbijski vlasnici obećali igračima da će im isplatiti zaostatke su već prošli. Igrači sasvim sigurno više neće posezati za štrajkovima, ali to je u ovom času možda i manji problem za vlasnike kluba.

Naime, uskoro počinju istjecati rokovi za uplate naknada za razvoj nekim igračima koji su dolazili u proteklom razdoblju u klub, i ako se to ne ispoštuje postoji realna bojazan da bi klub mogao dospjeti u blokadu, a samim time i u nove dodatne financijske i ine dubioze.

Fifa sasvim sigurno neće imati razumijevanja za šibenske neprilike s novcem. O svemu je nedavno upoznat i Grad preko svog predstavnika u NO kluba, a ovaj je pak u kontaktu s odvjetnikom i predstavnikom Skupštine F.S.I. tvrtke preko koje novi vlasnici vode klub sa Šubićevca. Na potezu su dakle kolumbijski vlasnici, ali postavlja se pitanje je li taj potez koji se očekuje već možda zakasnio tek ćemo vidjeti.

25. travanj 2024 04:58