StoryEditorOCM
NogometLoš start

Prvoligaški snovi "narančastih" rasplinuli se već na prvom koraku! Šibenik doživio neugodan poraz u Dugopolju

10. ožujka 2018. - 19:48

Težak udarac prvoligaškim ambicijama doživjeli su nogometaši Šibenika odmah na startu proljeća. Naime, "narančasti" su u Dugopolju poraženi 2:0. Nakon ove utakmice Gorica i Dugopolje pobjegli su Šibeniku na velikih devet bodova.

Možda je ta prednost i dohvatljiva u preostalih 13 kola, no igra koju su momci trenera Borimira Perkovića pokazali na stadionu Hrvatskih viteozva ne ulijeva preveliku nadu. Upravo suprotno optimističnim najavama koje smo tijekom cijele zime slušali od Perkovića, ali i od čelnika kluba da ćemo na proljeće gledati bolji Šibenik. No, sudeći po prvoj utakmici u stanci nisu izliječene jesenske bolesti. Dapače!

U prvom poluvremenu, Šibenik je bolje stajao na terenu od domaćina i bio bliže pogotku. No, Maleš i Kukec nisu pogodili iz obećavajućih situacija, dok je udarac Alipsahića završio na gredi.

U nastavak je domaćin ušao nešto agresivnije. Međutim, bila je to manje- više ravnopravna utakmica. Dugopolje je opasno bilo samo iz prekida. I upravo iz tih situacija postigli su oba zgoditka. Najprije su poveli uz puno sreće i zahvaljući nespretnosti šibenskog čuvara mreže Žitnjaka nakon slobodnog udarca Argentinca Baime, da bi pobjedu osigurali poslije udarca i kuta i bilijara u kaznenom prostoru "narančastih". Kolika je zbrka bila prigodom drugog gola Dugopolja dovoljno govori podatak da je sudac Pečarić pitao igrače tko je zabio zgoditak. Na koncu je upisan autogol Roci.

U svakom slučaju u taboru Šibenika ozbiljno će morati analizirati ovu utakmicu, budući da je ona ogolila brojne slabosti "narančastih". Prije svega, vidljivo je da momčad Šibenika nije najsretnije selekcionirana. Dosta pitanja simpatizeri Šibenika koji su pohodili Dugopolje uputili su i prema treneru Perkoviću. Prvo je zašto je nominalno jedinog napadača Brekala zacementirao na klupi, a drugo je zašto je Toniju Španji dao tek posljednjih desetak minuta?

Iduću utakmicu Šibenik igra na Šubićevcu u srijedu u 15 sati kada mu u goste stiže Novigrad predvođen trenerom Anelom Karabegom i šibenskim centarforom Antom Živkovićem.

DUGOPOLJE - ŠIBENIK 2:0 (0:0)
Sudac: Goran Pečarić - Zagreb. Strijelci: Jandrek 71', Roca 77'-ag. 
DUGOPOLJE: I. Banić, Baima (od 77. Kušeta), Jandrek, Radovanović (od 71. Milićević), Primorac, Delić (od 46. Radošević), D. Balić, Maglica, Prtajin, Ailton, Jurić. 
ŠIBENIK: Žitnjak, Pecolaj, Vukorepa, Šare (od 84. S. Banić), Musa, Roca, Alispahić, Maleš (od 58. Prince), Kukec, Okechukwu, Celić (od 80. Španja).
 

23. travanj 2024 18:45