StoryEditor
NogometUGROŽEN NASTAVAK LIGE?

Prvi slučaj koronavirusa u HNL-u! Izdano i posebno priopćenje, epidemiolozi su već obavili posao!

Piše Sportske novosti
14. srpnja 2020. - 16:19
Prvi slučaj koronavirusa u 1.HNLilustracija/Damir Krajač/Cropix

Na službenoj stranici još uvijek aktualnog hrvatskog nogometnog prvoligaša Intera iz Zaprešića objavljena je obavijest da je netko u klubu zaražen koronavirusom. To je prvi slučaj koronavirusa u Prvoj HNL.

- Sukladno preporukama stožera CZ RH i radne skupine za povratak natjecanju HNS-a prilikom pojave pozitivne osobe na Covid-19 virus, odmah je obavještena nadležna epidemiološka služba koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku su kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem periodu, te će se promtno reagirati temeljem epidemiološke situacije.

Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu, ali je isti obavješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu, te je preporučen pojačan nadzor u slijedećem periodu.  

Inter je ove subote u 34. kolu HNL-a kod kuće igrao s Rijekom, a tek treba vidjeti hoće li se po pitanju ovoga oglašavati netko iz vrha HNL-a, odnosno hoće li se zadnja dva kola ove sezone odigrati prema planiranom. Inter već u petak gostuje u Koprivnici.

Izdvojeno

26. rujan 2020 01:40