StoryEditorOCM
NogometTežak poraz

Prva kvalifikacijska utakmica za ulazak u 3. HNL-jug: U "bitki na Neretvi", Vodičani pali bez ispaljenog metka!

Piše Ante Talijaš
27. svibnja 2018. - 22:07

Katastrofalan poraz doživjeli su nogometaši Vodica u Metkoviću u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za ulazak u Treću HNL-u, na igralištu 'Iza Vage' proveli su kao 'bosi po trnju'. Domaća Neretva slavila je rezultatom 6:0 i otvorila širom vrata povratku u dalmatinsko trećeligaško nogometno društvo. Vodičanima ostaju minimalne šanse, gotovo nikakve, da ovako visoki zaostatak nadoknadu u uzvratnoj utakmici u 'Račicama' koja se igra u srijedu.

Neretva je povela golom iz kaznenog udarca u 22. Minuti, precizan s bijele točke bio je Bračić. Nakon tog primljenog gola, momčad trenera Lina Gavrilovskog djelovala je na terenu poput 'razbijene vojske'.

U razdoblju od 33. do 45. minute, mreža vratara Hrvoja Višiša tresla se još tri puta. Za vodstvo od 2:0 zabio je Sršen silovitim udarcem s 25 metara. Isti igrač bio je strijelac trećeg pogotka za domaćina, nakon prekida glavom je loptu sproveo u mrežu iza nemoćnog vratara Višića. Do odlaska na odmor, Metkovci su se radovali i po četvrti puta, ovaj puta mrežu je zatresao Raguž.

Na odmoru trener Vodica Gavrilovski u svlačionici je ostavio mladiće Turčinova i Biluša, a dao priliku iskusnim igračima Bračkovu i Mijiću.

No, no ove izmjene nisu donijele pomaka u igri vodičke momčadi. Domaćin je već na otvaranju drugog dijela golom glavom iskusnog Frane Jerkovića 'petardira' goste. I šesti gol domaća momčad postigla je glavom, nakon kornera poentirao je Kaleb koji je ušao s klupe.

Ova utakmica samo je pokazala koliko je zapravo velika razlika u kvaliteti između Županijskih liga Dubrovačko-neretvanske i Šibenko-kninske, odnosno između prvaka Neretve i prvaka Vodica. Po svemu sudeći, i nakon šestog pokušaja u zadnjih 12 godina, nogometašima Vodica igranje u Trećoj ligi ostadoše sanak pusti.

NERETVA – VODICE 6:0
METKOVIĆ – Igralište 'Iza Vage'. Gledatelja 500. Prva kvalifikacijska utakmica za popunu Treće HNL-e: Neretva – Vodice 6:0 (4:0). Sudac: Marino Majstrović iz Splita. Strijelci: 1:0 Bračić (22 -11m), 2:0 Sršen (34), 3:0 Sršen (37), 4:0 Raguž (45), 5:0 Jerković (55), 6:0 Kaleb (85).
NERETVA: Mulač, Čopo, Bračić (od 77.Tomas), Kuran, D.Batinović, Manenica (od 88. Babić), A.Batinović, Marić, Jerković, Sršen, Raguž (od 82. Kaleb).
VODICE: Višić, Zoričić, Vlaić, Turčinov (od 46. Mijić), Skočić, Škugor, Vuković, Perica, Šubić, Biluš (od 46. Bračkov, od 63. Knežić), Vukušić.

09. svibanj 2024 09:49