StoryEditorOCM
NogometŽdrijeb odlučio

Prva kvalifikacijska utakmica za popunu 1. HNL na Šubićevcu u petak, 31. svibnja; Uzvrat je 3. lipnja na pulskoj Drosini

24. svibnja 2019. - 14:19

Prva kvalifikacijska utakmica za popunu 1. HNL između Šibenika i Istre bit će odigrana u petak 31. svibnja u 19 sati na Šubićevcu. Uzvrat je u Puli, u ponedjeljak, 3. lipnja također u 19 sati.

Odlučeno je to ždrijebom na 'trilateralnom' sastanku održanom u petak Zagrebu na kojem su nazočili predstavnici HNS-a, Šibenika i Istre. Podsjetimo, prije određeni termini kvalifikacija bili su 2. i 5. lipnja. Međutim, iz pulskog tabora su zatražili da se utakmice igraju 30. svibnja i 2. lipnja.

Očito, Istrani su procijenili kako će njihovoj koloniji stranaca teško pasti još desetak dana neplaniranih treninga, pa su željeli što prije odraditi ključne utakmice sezone. Na koncu, postignut je kompromis, pa će 'majstorice' za 1.HNL biti odigrane 31. svibnja i 3. lipnja.

Taj potonji datum opet nije najsretniji za Puljane, budući da bi se nekolicina njihovih reprezentativaca iz Paname, Makedonije i BiH trebali javiti svojim izbornicima na pripremama baš u ponedjeljak 3. lipnja.

Inače, kuglice su uslišale želje ključnih ljudi struke sa Šubićevca- sportskog direktora Ivana Bulata i trenera Borimira Perkovića, koji su priželjkivali da se prva utakmica igra u Šibeniku.

Bulat i Perković se nadaju kako će 'narančasti' pred svojim bučnim navijačima uspjeti izvući pozitivan rezultat i onda se 'potući' u revanšu u Puli.

No, ima i suprotnih razmišljanja. Recimo, uspješni šibenski trener Goran Tomić, koji je vodio Šibenik u kvalifikacijama za 1.HNL protiv Istre prije tri godine smatra kako bi puno bolje bilo igrati uzvrat pred punim Šubićevcem.

Ali, do 'majstorica' s Istrom, nogometaši Šibenika još moraju odraditi utakmicu posljednjeg kola 2.HNL u kojoj im na Šubićevac u 17,30 sati u goste dolazi Dinamo 2.

Utakmica je to bez rezultatskog imeprativa za oba takmaca. Naime, Šibenik će u slučaju bilo kojeg ishoda igrati kvalifikacije, bez obzira preskoči li ih na tablici Dugopolje koje nije podniejlo zahtjev za prvoligašku licenciju.

Najveća dvojba u taboru Šibenika uoči utakmice s 'modrima' je kako sačuvati za kvalifikacije čak devet igrača koji imaju po dva žuta kartona. Naime, 'žutica' koju je u dobroj mjeri u Varaždinu uzrokovao sudac Fran Jović 'trese' Pandžu, Pecolaja, Musu, Rocu, Barišića, Princea, Celića, Kukeca i Maleša. Suspendiran je Bilić, koji je u Varaždinu dobio crveni karton:

- Jasno je da ćemo morati kalkulirati i nastojati sačuvati neke igrače za Istru. Sigurno je da utakmicu s Dinamom 2 neće početi barem 4-5 naših standardnih igrača koji su opterećeni kartonima. Zato nam ta utakmica i ne može biti priprema za Istru- kazao je Klaudio Vuković, pomoćni trener Šibenika.

- Premda je utakmica s Dinamom 2 bez pravog rezultatskog imperativa i naboja, idemo to profesionalno odraditi- poručio je Luka Fuštin, polivalentni igrač Šibenika.

20. travanj 2024 04:40