StoryEditorOCM
NogometTri otišla, dva došla

Prometno na relaciji Kolumbija- Šubićevac: Narančasti ‘ciljaju‘ napadača, stopera i zadnjeg veznog

Piše Krešimir Gulin
4. siječnja 2021. - 12:03

Nogometaši Šibenika u ponedjeljak su na Šubićevcu počeli s pripremama za drugi dio prvoligaške sezone. Treneru Krunoslavu Renduliću 'pod zastavu' se stavila velika većina igrača koji su završili jesensku polusezonu. Na prvoj prozivci nije se pojavio trojac iz Kolumbije (Yefferson, Nieva i Angulo), koji se najvjerojatnije neće ni vraćati u Šibenik, budući da nisu zadovoljili ukuse struke Narančastih.

Međutim, novi kolumbijski vlasnici, koje samo formalnosti dijele od ustoličenja, nastavili su s politikom dovođenja mladih i neafirmiranih igrača iz svoje domovine na Šubićevac. Tako su na prvom treningu participirali lijevi branič Marcos Mina i zadnji vezni Christian Mena. Budući da je riječ o igračima bez europskog iskustva, pitanje je koliko će pomoći Šibenčanima u zahtjevnom proljetnom dijelu sezone u kojoj im je primarni cilj ostanak u 1.HNL. Na probu je došao i 22- godišnji ofenzivac Filip Radovanović, dosadašnji član trećeligaša Belišća, koji je imao epizodu i u Dugopolju.

Budući da je prema riječima Ivana Bulata, sportskog direktora Šibenika, cilj kluba izaći još jači iz zimskog prijelaznog roka, postavlja se pitanje hoće li ipak neko zvučnije ime sletjeti u naranačastu svlačionicu:

- Zimski prijelazni rok je kratak i ne daje nam puno prostora za manevar, prvenstveno zbog toga što je malo kvalitetnih igrača na tržištu. Međutim, to ne znači da sjedimo skrštenih ruku, već pregovaramo s potencijalnim pojačanjima, i to nogometašima iz Hrvatske. Nadam se da ćemo na vrijeme dovesti pojačanja, proširiti kadar te kako će momčad u drugi dio prvenstva ući spremna i jača nego na jesen, budući da nas čeka zahtjevan posao i veliki broj utakmica- kazao je Bulat.

Logično, on nije htio otkrivati imena igrača s kojima se pregovara. Međutim, na Šubićevcu su jasno odredili koje pozicije žele ojačati:

- To su stoper, napadač i zadnji vezni- jasan je sportski direktor Šibenika.

Dakle, velikih rošada u momčadi ne bi trebalo biti, jer grupa koju je trener Rendulić isprofilirao pokazala je da može igrati zapaženu ulogu u 1.HNL, no svježe i kvalitetne krvi će svakako trebati.

Ovih dana su u javnost dospjeli i podaci sa specijaliziranog portala Transfemarkt, prema kojima je Šibenik momčad u Hrvatskoj kojoj je najviše porasla vrijednost na tržištu. To je i očekivano budući da su iz 'tame' 2.HNL konačno dospjeli pod velika svjetla refletora 1.HNL. Ne samo da je narasla vrijednost cijelog kluba, nego je i cijena svakog igrača ponaosob poprilično skočila. Prvenstveno, radi se o tercetu za čiju vrijednost se znalo i prije (Bulat, Prince, Labrović), ali i nekolicine igrača koji su dobrim partijama u pvoligaškom društvu skrenuli pozornost na sebe (Jurić, Ćurić, Bilić, Pajić,...).

Bulata smo pitali postoji li mogućnost da netko od njih već tijekom zime ode iz Šibenika, jer jasan je stav Šubićevca kako u budućnsoti planiraju živjeti od izlaznih transfera:

- Nekih upita ima, ne treba biti previše pametan da bi se znalo o kojim našim igračima se radi... Međutim, još uvijek nema niti jedne konkretne ponude- veli sportski direktor Šibenika.

Inače, uvodni dio priprema, preciznije do subote, nogometaši Šibenika odradit će na svom Šubićevcu. U subotu odlaze u istarski Medulin gdje će provesti tjedan dana. Kako sada stvari stoje, u Medulinu bi Narančasti trebali odigrati prijateljske utakmice s Istrom, Lokomotivom i Međimurjem.

19. travanj 2024 04:53