StoryEditorOCM
Nogometslaže se carevićev mozaik

Produžio čovjek koji bi trebao nositi igru Šibenika, na meti Narančastih mladi nogometaš Osijeka

Piše Krešimir Gulin
19. srpnja 2023. - 11:20

Polako se privodi kraju ljetni ‘mercato‘ na Šubićevcu, odnosno sve više je kockica u mozaiku momčadi koju bi trener Mario Carević trebao izvesti na travnjak u prvom kolu SuperSport Prve NL protiv Vukovara na Šubićevcu 12. kolovoza.

Naime, ono što je prije nekoliko dana bilo na 99 posto od realizacije, jučer je postalo i službeno. Na Šubićevac se nakon četiri godine vratio 27-godišnji veznjak Ivan Roca. Prema riječima Hrvoja Kulušića, sportskog direktora Narančastih, Roca je potpisao ugovor na tri godine.

S kata Šubićevca stiže i važna informacija kako je novi, trogodišnji ugovor, potpisao i veznjak Marko Đira, koji je trenutačno u procesu rehablitacije nakon operacije koljena:

- Njegov oporavak ide dobro, međutim bilo bi nezahvalno prognozirati kad će i zaigrati- veli Kulušić.

Jednako teško je govoriti o datumu u puni trenažni proces napadača Ivana Delića, koji se oporavlja od bolesti:

- Vjerujem da je svima jasno koliko bi nam značili Đira i Delić u ovoj konkurenciji. Dobili bismo dodatnu vrijednost s dvojicom iskusnih prvoligaških igrača- govori sportski direktor Šibenika.

No, dok se Đira i Delić ne oporave Carević će morati računati na neke druge momke.

Jedan od njih mogao bi biti i mladi stoper Dujmović, koji bi trebao stići na posudbu iz Rijeke. Radi se o igraču koji je primarno stoper, no može ‘pokrpati‘ i poziciju lijevo beka.

A taj lijevi bočni trenutačno je najdeficitarnije mjesto u Carevićevoj ekipi. Stoga na Šubićevcu pokušavaju privoliti Osijek da im na posudbu pošalju Ivana Cvijanovića, koji će u listopadu napuniti 20 godina.

Njegovim angažmanom Šibenčani bi jednim hitcem ubili dva zeca. Ili, riješili poziciju lijevog braniča, ali i dobili još jednog iskoristivog igrača ‘ispod godina‘. Podsjetimo, u Prvoj NL propozicije su takve da momčad mora završiti prvo poluvrijeme s trojicom igrača mlađih od 21 godine.

Jednako kao što Šibenčani čekaju na ‘zeleno svjetlo‘ iz Rijeke i Osijeka za Dujmovića i Cvijanovića, tako se još uvijek iščekuje mig iz Dinama za povratak napadača Ivana Laće na Šubićevac.

S druge strane, 99 posto je izvjesno kako će argentinsko-hrvatski veznjak Franco Bustos Glavaš uskoro postati novi član Carevićeve momčadi:

- Riješimo li Cvijanovića i Laću, to bi moglo biti to za ovaj dio prijelaznog roka. Smatramo da nije uputno isuviše gomilati broj igrača- zaključio je Kulušić.

image

Nećak Ivan Laća Sibenik i ujak Marko Đira uskoro bi mogli igrati zajedno u Šibeniku
 

Nikša Stipaničev/Cropix
08. svibanj 2024 16:11