StoryEditorOCM
NogometBurgui top tema

Čekaju se detaljni liječnički pregledi u Zagrebu: iskusni Španjolac blizu potpisa za Šibenik, na Šubićevac u petak stiže Dragovoljac

Piše Krešimir Gulin
10. veljače 2022. - 13:11

Nogometaši Šibenika u petak dočekuju Hrvatski dragovoljac, no top tema na Šubićevcu je mogući dolazak Španjolca Jose Franca Alviza, ili skraćeno Burguija.

Riječ je o 28- godišnjem krilnom igraču, koji ima bogati CV. Dovoljno je spomenuti da je odigrao 100 utakmica u Primeri u dresovima Alavesa, Espanyola i Sporting Gijona. Burgui je nogometno dijete Real Madrida, ali nije upisao niti jedan nastup u seniorskoj ekipi Kraljevskog kluba.

Prema informacijama koje smo dobili od Maria Rosasa, bivšeg trenera Šibenika, radi se o nogometašu koji je veoma cijenjen u Španjolskoj. Rosas smatra kako bi Burgui bio pravo pojačanje za Narančaste.

Međutim, Španjolac je 2019. godine imao tešku ozljedu koljena i tijekom četvrtka je obavljao detaljne liječničke pretrage u Zagrebu. Upale li eminentni hrvatski doktori zeleno svjetlo, Burgui će potpisati ugovor sa Šibenikom kao slobodan igrač, jer je od ljeta bez kluba, a dan odluke će biti petak.

Istog dana, trener Šibenika Ferdo Milin tražit će svoju prvu pobjedu u mandatu na klupi Narančastih:

- Dragovoljac je jako ozbiljan protivnik bez obzira što se nalazi na zadnjem mjestu na tablici. Moram naglasiti veliku ulogu koju je odigrao njihov trener Dragan Tadić, koji je u jako kratko vremenu uklopio 20 novih igrača, što je jako teško. Krasi ih dobra tranzicija, moramo pripaziti na njihove prekide i naročito jednog igrača- Karricu. Nadam se da ćemo dboro reagirati na sve izazove i da će utakmica završiti dobrim rezultatom za nas- kazao je Milin.

Trener Narančastih otkrio je kako se uoči Dragovoljca osjeća pritisak javnosti koja očekuje pobjedu:

- Osjećamo pritisak da se nešto mora. Znam da mnogi ovi utakmicu smatraju lakom za nas, ali bit će to puno teži posao nego što se misli- opet će Milin, koji ima dosta problema sa sastavljanjem zadnjeg reda.

Što zbog kartona, što zbog ozljeda, na raspolaganju nema Batarela, Bilića i Kvesića. Budući da je ozlijeđen i Mina, Šibenčanima silno fale nogometaši koji se dobro služe lijevom nogom:

- Vidjet ćete na utakmici kako ćemo riješiti te probleme. Na treninzima smo nešto isprobavali, imamo 2-3 rješenja. Mogu tek otkriti kako će Asanović krenuti s klupe- poprilično tajanstven bio je Milin.

Zato je sigurno da će na desnom boku od prve minute ordinirati Antonio Jakoliš:

- Sadašnja momčad Dragovoljca je razlika nebo i zemlja u odnosu na prvi dio sezone. Mislim kako imaju premalo bodova s obzirom na to kako igraju. No, nemojmo se lagati- ipak su oni 'fenjeraš'. Naše je da se postavimo kao favorit na svom Šubićevcu i pokažemo što znamo i možemo- rekao je Jakoliš.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-3-3): Rogić- Jakoliš, Perić, Grdić, Bolanča- Skorup, Ćurić, Rak- Sahiti, Delić, Marin.

Utakmica Šibenik- Hrvatski dragovoljac igra se u petak u 18 sati. Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke.

25. travanj 2024 13:55