StoryEditorOCM
NogometSuper važna pobjeda

Presudio Deni Jurić fantastičnim golom. Šibenčane čuvali i greda i vratnica i raspoloženi Labrović

Piše Krešimir Gulin
10. veljače 2021. - 17:59

Šibenik je ove sezone ostvario puno slatkih pobjeda (Hajduk, Dinamo, Rijeka), ali ova protiv Istre ima posebnu važanost. Jer, Narančasti su dodatno zakucali 'fenjeraša' na dno 1.HNL i pobjegli mu na 11 bodova što Šibenčanima jamči mirniju plovidbu u nastavku sezone.

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić imao je problema sa sastavljanjem ofenzivnog dijela momčadi. Zdravstvena služba nije uspjela oporaviti Princea više od toga nego da sjedne na klupu, Rak je odrađivao kaznu od tri žuta kartona, pa je Rendulić na poziciju desnog krila gurnuo nominalnog veznjaka Ćurića. Nije to dobro funkcioniralo, ali daleko od toga da je to bio jedini razlog što je Istra bila dominantna momčad u prvih 45 minuta.

- Ni Dinamo nas nije ovako nadigrao, nismo centra prešli- komentiralo se u svečanoj loži Šubićevca na velikom odmoru. Ili, Narančasti su mogli biti zadovoljni što nisu gubili nakon prvog poluvremena. To mogu zahvaliti sreći, jer je centarfor gostiju Šipoš zicer s pet-šest metara poslao visoko preko gola. Ali, i vrlo pouzadnom vrataru Labroviću koji je zaustavio nekoliko obećavajućih pokušaja Istrana, ponajviše Gržana koji je šetao kroz vezni red i obranu Narančastih kao da je na šibenskoj Poljani a ne na Šubićevcu.

Nije baš da Šibenčani nisu prešli centar, ali vrlo rijetko su se pojavljivali pred golom Lučića koji je ostao praktički besposlen u prvoj polovici utakmice. Vrijedi izdvijiti tek dva opasnija izleta domaćih.

Prvi je bila kontra u 24. minuti koju je lansirao Bulat i usio doći u završnicu, no spetljao se kada se očekivao udarac. Kapetan domaćih bio je najpoduzetniji igrač Šibenika, pa je u 28. minuti pokušao izravno iz kornera, međutim njegova lopta završila je na vanjskom dijelu prve stative Lučića.

Šibenčani su izašli življi iz svlačionice i odmah nakon 30 sekundi kreirali najbolju prigodu na utakmici. Pajić je centrirao, ali je Bulat jako loše pucao glavom. Istra je uzvratila niti minutu kasnije.  Navarro je rolicom našao Špoljarića, no on je za malo promašio cilj.

I onda je Istra na svojoj koži osjetila staro nogometno pravilo da ako ne zabiješ primiš.Šibenik je poveo poprilično neočekivano u 52. minuti, golom za koji je sve napravio domaći centarfor Jurić. Australski Hrvat primio je loptu na svojoj polovici, pohitao u kontru, izdržao nalet Galilee s leđa i još zadržao koncentraciju za hladnokrvni lob preko istrčalog Lučića.

Fortuna je itekako bila naklonjena Šibenčanima i u 62. minuti kada je Blsgojević odapeo s 20-ak metara a lopta odsjela na gredi.

Istra je nastavila s golemim pritiskom, međutim i domaćini su bili opasni iz protuudara. Mogli su povećati vodstvo u 74. minuti kada je svježi Todoroski izbio ispred Lučića, pokušao mu progurati loptu krzo noge, ali nije vratar Istre naučio nešto od svog mentora Neura.

Puljani su se hvatali za glavu i u 79. minuti, jer je Špoljarić napravio finu minijaturu u kaznenom prostoru Šibenika, svldao i Laborvića, no vratnica je spasila domaćina.

Bila je to posljednja velika prigoda gostiju, pa je Šibenik spretno i sretno stigao do vrijedna tri boda.

Šibenik- Istra 1961 1:0  (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Bez gledatelja. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) - 6,5. Strijelac: 1:0 Jurić (52.) Najbolji igrač: Deni Jurić (Šibenik).

Žuti kartoni: Juan Camilo Mesa, Deni Jurić, Emir Sahiti (Šibenik); Petar Bosančić, Einar Galilea (Istra 1961).

Šibenik (3-4-3): Labrović (7)- Mesa (6), Schildenfeld (7), Bilić (6,5) - Pajić (6), Alimi (6), Bulat (6,5), Kvesić (6)- Ćurić (6) (od 63. Prince -), Sahiti (6) (od 72. Todoroski -), Jurić (7,5) (od 83. Bailone -).

Istra (4-2-3-1): Lučić (5,5)- Navarro (6), Galilea (5,5), Bosančić (5,5) (od 80. Perković -), Gonzalez (6) (od 69. Ivančić -)- Blagojević (6,5), Lončar (5,5)- Gržan (6,5), Špoljarić (6,5), Vuk (5,5)- Šipoš (5) (od 46. Guzina 5,5).

19. travanj 2024 05:16